1 0
Mjuka pitabröd – lepinje recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
ca 8 dl Vetemjöl special
1 msk Strösocker
25 g Jäst
1.5 tsk Salt
2 msk Rapsolja
4 msk Mjölk
2.5 dl Ljummet vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Mjuka pitabröd – lepinje recept

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Mjuka och saftiga pitabröd eller som de i balkan heter – lepinje. Dessa pitabröd kan serveras till cevapcici, hamburgare, kebab eller annat gott. Pitabröden håller sig även mjuka dagen efter. Det går även bra att frysa in bröden som blir över.

Steps

1
Done

Förbered degen

Lös upp jästen i 0.5 dl ljummet vatten tillsammans med sockret. Låt stå i 3 min. Tillsätt sedan mjölk, olja och salt. Blanda. Tillsätt nu hälften av mjölet och 1 dl vatten. Blanda med en träslev. Tillsätt resten av mjölet och resten av vattnet. Blanda med träslev. Degen ska ej knådas, den kommer vara kladdig. Låt degen jäsa i 1h i rumstemperatur.

2
Done

När degen jäst klart vänd ut den på ett mjölat bord. Arbeta degen lite och arbeta in lite mer mjöl om den känns för kladdig. Dela degen i 4, 5, eller 6 runda bröd beroende på hur stora du vill ha. Placera på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 20 min under bakduk. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

3
Done

När bröden jäst på plåten, platta ut dem lätt med fingrarna och gör ett rutmönster på dem med en slev.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 min.

4
Done

Ta ut brödet, låt svalna och servera sedan direkt. Förvara bröden i påse eller frys in. De är mjuka även dagen efter!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjorda tortillabröd
previous
Hemmagjorda tortillabröd –
cevapcici
next
Riktigt saftiga och goda cevapcici
hemmagjorda tortillabröd
previous
Hemmagjorda tortillabröd –
cevapcici
next
Riktigt saftiga och goda cevapcici

Add Your Comment