0 0
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Chokladbottnar
4 dl Vetemjöl
2 dl Kakao
5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1.5 tsk Bikarbonat
2 st Ägg
4 dl Mjölk
2 dl Rapsolja
1 dl Kaffe
Mörk chokladmousse
200 g Mörk choklad 55%
4 dl Vispgrädde
50 g Rumstempererat smör
Mjölkchokladmousse
300 g Marabou mjölkchoklad
5 dl Vispgrädde
50 g Rumstempererat smör
Mörk chokladganache
200 g Mörk choklad 55%
3 dl Vispgrädde
Topping
Färska bär
Kiwi

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache

  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

  • Chokladbottnar

  • Mörk chokladmousse

  • Mjölkchokladmousse

  • Mörk chokladganache

  • Topping

Steg

Dela

Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache. En riktigt chokladbomb med saftiga bottnar toppad med massor av bär. Den här tårtan är min favorit tårta och jag gör den ofta till födelsedagar. Den är lagom avancerat och resultatet blir både gott och fint.

Här är tårtingen som jag använder för att montera tårtan. (reklamlänk).

 

Receptet ger 10 medelstora bitar.

Steg

1
Färdig

Chokladbottnar

Sätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar 20 cm i diameter med bakplåtspapper (har du bara 1 så grädda en botten åt gången).
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja, ägg och mjölk och rör ihop för hand. Tillsätt sist kaffet. Fördela smeten i springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 25-40 min. Exakt hur länge beror på ugn och gräddar du i en form tar det den dubbla tiden som att grädda i 2 form, räkna med 60-70min. Men håll koll. Jag gräddade mina bottnar i ca 30 min i 2 formar, då blev de riktigt saftiga.

Låt bottnarna svalna helt innan du delar dem. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga!

2
Färdig

Mörk chokladmousse (för ett lager)

Bryt chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm på hälften av grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt smöret. Låt chokladen svalna helt i rumstemperatur. Rör om då och då. Vispa upp resten av grädden och vänd ner i den svalna chokladblandingen. Häll över i spritspåse och ställ sedan i kylen i ett par timmar.

Skulle moussen kännas lös när det är dags att montera kan du vispa upp den snabbt med elvisp*

3
Färdig

Mjölkchokladmousse (för två lager)

Bryt chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm på hälften av grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt smöret. Låt chokladen svalna helt i rumstemperatur. Rör om då och då. Vispa upp resten av grädden och vänd ner i den svalna chokladblandingen. Häll över i spritspåse och ställ sedan i kylen i ett par timmar.Skulle moussen kännas lös när det är dags att montera kan du vispa upp den snabbt med elvisp.

Skulle moussen kännas lös när det är dags att montera kan du vispa upp den snabbt med elvisp*

4
Färdig

Montera tårtan

Montera tårtan i tårting alternativt springformen som du bakade tårtbotten i. Tårtan blir mer stabil då.

Dela varje botten i 2 lager och fördela moussen mellan alla lager. Mjölkchokladmousse på första och sista botten och mörk mousse i mitten. Låt tårtan sedan sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten innan du spacklar med ganachen.
Spackla tårtan med ganachen när den stått till sig. Täck toppen och sidorna och toppa med massor av färska bär. Förvara tårtan i kylen. Den blir verkligen saftig och god när den fått sätta sig i några timmar! Hoppas du gillar tårtan <3

5
Färdig

Mörk chokladganache

Bryt chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och låt stå i 3 min. Vispa sedan långsamt för hand tills chokladen smält ihop. Låt ganachen svalna och sätta sig i kylen. Ganachen ska fortfarande vara bredbar så låt den inte stelna för länge. Blir den för hård kan du ta 1-2 msk av den och micra i 15 sek och sedan blanda med resten av ganachen så blir den lättare att bre på.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Polkamaränger - små och söta polkagrismaränger
Föregående
Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger
Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök
Nästa
Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök
Polkamaränger - små och söta polkagrismaränger
Föregående
Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger
Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök
Nästa
Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök

Kommentera