0 0
Hemmagjord chokladgranola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

12 dl Havregryn
3 dl Hasselnötter andra nötter funkar också bra
1 dl Kakao
1 dl Pumpafrön
1 nypa Flingsalt
70 g Mörk choklad
Blöta ingredienser
1 dl Honung går att ersätta med t.ex lönnsirap
1 dl Rapsolja
1 dl Vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjord chokladgranola

  • 75
  • Easy

Ingredients

  • Blöta ingredienser

Directions

Share

Hemmagjord chokladgranola med hasselnötter och hackad mörk choklad. Väldigt gott att äta tillsammans med krämig grekisk yoghurt och kanske ett ugnsbakad päron eller färska jordgubbar. Annars är det lika gott med t.ex hallon och banan till!

 

Förvara granolan torrt och svalt i en burk.

Steps

1
Done

Rosta hasselnötterna

Satt ugnen på 200 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta och ca 10-15 min.
Låt svalna något och gnugga sedan av skalet. Grovhacka och ställ åt sidan

2
Done

Granolan

Sätt ugnen på 150 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
Blanda ihop pumpafrön, havregryn, kakao och en nypa salt i en bunke. Vill du ha andra fröer i går det också bra.
Blanda honung, vatten och olja i en kastrull tills honungen löst upp sig. Vänd ner i de torra ingredienserna och krama in.

3
Done

Sprid ut på på plåten och baka granolan i mitten av ugnen tills den är helt torr i ca 45-60 min. Men ha koll. Rör du om regelbundet så kommer du märka när granolan börjar bli torr och förläng tiden med 5-10 minuter. Låt granolan svalna och blanda sedan i finhackad mörk choklad och de hackade hasselnötterna. Välj kakao % efter tycke. Jag brukar köra på 70% eller 55%.

4
Done

Förvara granolan i burkar torrt och svalt.
Servera med grekisk yoghurt och färska jordgubbar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ugnsbakade päron - servera med glass eller till yoghurt
previous
Ugnsbakade päron – servera med glass eller till yoghurt
Knäckiga kokosbars
next
Knäckiga kokosbars
Ugnsbakade päron - servera med glass eller till yoghurt
previous
Ugnsbakade päron – servera med glass eller till yoghurt
Knäckiga kokosbars
next
Knäckiga kokosbars

Add Your Comment