0 0
Knäckiga kokosbars

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1.5 dl Kokosflingor
5 dl Rostade kokosflakes
1.25 dl Kokosgrädde
1 dl Honung går att ersätta md lönnsirap t.ex
2 msk Jordnötssmör
Mörk choklad att doppa i

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Knäckiga kokosbars

  • 105 min
  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Knäckiga kokosbars med mörk chokad. En härlig seg kokosbar täckt med mörk choklad. Baren har bra tuggmotstånd då jag använt rostade kokosflakes. Det är lite av de sötare laget och det räcker med en liten bar. Det går också bra att dra ner på honungen lite om man föredrar mindre sött.

Steg

1
Färdig

Börja med att koka upp honung (går bra med lönnsirap också eller liknande) och kokosgrädde (den tjocka vita delen av grädden). Koka upp på hög värme och låt sedan koka på medelvärme i ca 10 min eller tills det tjockat och blivit som sirap.
Ta kastrullen från plattan - vänd ner jordnötsmöret tills de smält ihop. Tillsätt sedan kokosflingor och kokosflakes och rör ihop till en trög och klibbig smet. Lägg över smeten på ett bakplåtspapper och forma till en kvadrat. Lägg över på en tallrik och låt stelna i frysen i ca 1h.

2
Färdig

När baren stelnat. Dela den i bars/bitar och doppa sedan i mörk choklad. Toppa med lite kokosflakes och flingsalt (valfritt) Låt chokladen stelna och förvara sedan barsen i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hemmagjord chokladgranola
Föregående
Hemmagjord chokladgranola
Krämig lasagne med ricotta
Nästa
Krämig lasagne med ricotta
Hemmagjord chokladgranola
Föregående
Hemmagjord chokladgranola
Krämig lasagne med ricotta
Nästa
Krämig lasagne med ricotta

One Comment Dölj kommentarer

Hej! Jag provade att göra dom och dom blev super goda! Resten av familjen uppskattade dom också. Men det blev en liten diskussion om hur mycket kalorier det är i? Så om någon har något svår så skriv gärna.

Kommentera