Ingredienser
-
Kycklingen
-
500 g Kycklingfilé
-
2 dl Grekisk yoghurttill kycklingen
-
2 tsk Garam masalatill kycklingen
-
3 st Vitlöksklyftortill kycklingen
-
1 tsk Paprikapulvertill kycklingen
-
1 tsk Chilipulvertill kycklingen
-
1 tsk färsk Ingefäratill kycklingen
-
0.5 tsk Salttill kycklingen
-
Såsen
-
1 st Gullök
-
5 dl Vispgrädde
-
2 msk Smör
-
400 ml Passerade tomater
-
2 tsk Garam masala
-
1 tsk Paprikapulver
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Majsstärkelse
-
1 tsk Gurkmeja
-
1 msk riven Ingefära
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 msk Tomatpure
-
2 msk Farinsocker
-
Topping
-
Persiljaatt toppa med
-
Ristillbehör
-
Salt
-
Rapsoljaatt steka i
Steg
Krämig chicken tikka masala med naanbröd och ris. En indisk maträtt som de flesta förmodligen har ätit på restaurang någongång men kanske aldrig fått till hemma? Den här såsen är riktigt smakrik, krämig och god. Kycklingen har legat i yoghurtmarinad över natten och blivit saftig. Hade jag fått den här på en indisk restaurang så hade jag varit nöjd om vi säger så. För ett vegetariskt alternativ går det att byta ut kycklingen mot den indiska osten paneer. Servera gärna med ris och naanbröd. Har ett gott recept på naan här
Steg
1
Färdig
|
Marinera kycklingenHacka kycklingen i 2-3 cm bitar och marinera och blanda med alla ingredienser till marinaden (yoghurt, vitlök, ingefära, paprikapulver, garam masala, salt och chilipulver) i minst 1h eller över natten/dagen. |
2
Färdig
|
Stek kycklingen |
3
Färdig
|
SåsenFinhacka löken, riv ingefära och förbered vitlöken så att du är redo att pressa i den. |
4
Färdig
|
Tillsätt sedan grädden och kycklingen och låt puttra i ca 8-10 min. Red eventuellt med lite majstärkelse (1 tsk utspätt i 0.25 dl vatten) Smaka av med sälta,sötma och syra (lite citron om om du t.ex behöver balansera upp beska eller sötma). Servera med ris, roti eller naan! |