0 0
Riktigt god chicken tikka masala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kycklingen
500 g Kycklingfilé
2 dl Grekisk yoghurt till kycklingen
2 tsk Garam masala till kycklingen
3 st Vitlöksklyftor till kycklingen
1 tsk Paprikapulver till kycklingen
1 tsk Chilipulver till kycklingen
1 tsk färsk Ingefära till kycklingen
0.5 tsk Salt till kycklingen
Såsen
1 st Gullök
5 dl Vispgrädde
2 msk Smör
400 ml Passerade tomater
2 tsk Garam masala
1 tsk Paprikapulver
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Majsstärkelse
1 tsk Gurkmeja
1 msk riven Ingefära
0.5 tsk Chilipulver
1 msk Tomatpure
2 msk Farinsocker
Topping
Persilja att toppa med
Ris tillbehör
Salt
Rapsolja att steka i

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Riktigt god chicken tikka masala

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kycklingen

  • Såsen

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Krämig chicken tikka masala med naanbröd och ris. En indisk maträtt som de flesta förmodligen har ätit på restaurang någongång men kanske aldrig fått till hemma? Den här såsen är riktigt smakrik, krämig och god. Kycklingen har legat i yoghurtmarinad över natten och blivit saftig. Hade jag fått den här på en indisk restaurang så hade jag varit nöjd om vi säger så. För ett vegetariskt alternativ går det att byta ut kycklingen mot den indiska osten paneer. Servera gärna med ris och naanbröd. Har ett gott recept på naan här

 

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Marinera kycklingen

Hacka kycklingen i 2-3 cm bitar och marinera och blanda med alla ingredienser till marinaden (yoghurt, vitlök, ingefära, paprikapulver, garam masala, salt och chilipulver) i minst 1h eller över natten/dagen.

2
Färdig

Stek kycklingen

Värm olja i en panna och stek kyckligen i 3 min på varje sida. Lägg över den i en täckt skål.

3
Färdig

Såsen

Finhacka löken, riv ingefära och förbered vitlöken så att du är redo att pressa i den.
Fräs gullöken i smör i 3-4 min. Tillsätt sen riven ingefära, tomatpure och pressad vitlök och stek i 1 min till. Tillsätt kryddorna (gurkmeja, garam masala, chilipulver och paprikapulver). Häll i passerade eller finkrossade tomater och brunt farin socker. Låt puttra på medelvärme i ca 10 min, rör om då och då. Smaka av med salt.

4
Färdig

Tillsätt sedan grädden och kycklingen och låt puttra i ca 8-10 min. Red eventuellt med lite majstärkelse (1 tsk utspätt i 0.25 dl vatten) Smaka av med sälta,sötma och syra (lite citron om om du t.ex behöver balansera upp beska eller sötma). Servera med ris, roti eller naan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Vegetariska minivårrullar
Öppen lasagne med valnötspesto, rostade tomater och ricottakräm
Nästa
Öppen lasagne med valnötspesto, rostade tomater och ricottakräm
Föregående
Vegetariska minivårrullar
Öppen lasagne med valnötspesto, rostade tomater och ricottakräm
Nästa
Öppen lasagne med valnötspesto, rostade tomater och ricottakräm

One Comment Dölj kommentarer

Kommentera