0 0
Krämig lasagne med ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Köttfärssås
500 g Köttfärs
2 paket Finkrossade tomater
1.5 dl Tomatpure
3 dl Kycklingbuljong eller annan buljong
3 st Vitlöksklyftor
1 st Lök
2 msk Oregano
1 msk Strösocker
1 msk Basilika
Salt
Peppar
0.5 dl Persilja färsk
Ricottasås
600 g Ricotta
1 st Ägg
0.5 dl Persilja färsk
Salt
Peppar
Övrigt till att montera lasagnen
400 g Riven mozzarella
100 g Parmesan
2 paket Färska lasagneplattor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig lasagne med ricotta

  • 90
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Köttfärssås

  • Ricottasås

  • Övrigt till att montera lasagnen

Directions

Share

En krämig lasagne med ricotta och smakrik färs som fått puttra en stund. Lasagne med ricotta blir både smakrikt och krämigt. Det är dessutom smidigare då du bara behöver blanda ihop allt i en skål och slipper röra runt i en kastrull. Lasagnen är godast med lite ketchup och trevligt tomatsallad!

Steps

1
Done

Köttfärssåsen

Börja med att steka färsen i olja. När färsen är stekt tillsätt hackad lök och pressa i vitlöksklyftorna. Fortsätt steka i ett par minuter till. Tillsätt sedan tomatpuré och stek i 2-3 min. Nu kan du tillsätta alla resterande ingredienser - finkrossade tomater, socker, buljong, kryddor och salt. Låt nu puttra på medel till låg värme i ca 1h. Rör om då och då. När det gått en timme. Smaka av och tillsätt färska örter. Jag hade persilja.

2
Done

Ricottasåsen

När färsen nästan är klar sätt ugnen på 180 grader och blanda ihop alla ingredienser till ricottasåsen. Vispa bara ihop i en skål och smaka av med salt och peppar.
Riv parmesan och mozzarella (om du inte har färdigriven) så du har allt redo inför monteringen.

3
Done

Montera lasagnen

Börja med att smörja en form lätt med olja. Välj en lagom stor form. Min var ca 20x30 cm. Vill du ha en högre lasagne välj en mindre men djupare form.
Häll några skedar köttfärsås längs ner i formen, lägg sedan på plattor, ricottan, färs och ost. Fortsätt så tills ricottan är slut. Sista lagret avslutar du med färs och massa ost.

4
Done

Grädda lasagnen

Täck lasagenen med folie och grädda i ca 25 min. Ta sedan av foliet och grädda i ytterligare 25 min. Låt den svalna något och servera sedan med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Knäckiga kokosbars
previous
Knäckiga kokosbars
Saftiga kardemummabullar
next
Saftiga kardemummabullar
Knäckiga kokosbars
previous
Knäckiga kokosbars
Saftiga kardemummabullar
next
Saftiga kardemummabullar

7 Comments Hide Comments

Godaste lasagnen jag gjort! Jag gjorde några justeringar efter vad jag hade hemma och behov. Jag skippade löken, tomatpuréen, oregano, och parmesan. Otroligt gott! Jag bytte också ut kycklingbuljongen mot oxfond och hade i mer finkrossade tomater istället för att det inte skulle torka ut. Så om andra lagar mat som jag och kör lite efter vad som finns hemma, humör, och egna preferenser är detta ett superbra recept att jobba ifrån!

Add Your Comment