Ingredienser
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 cm Ingefära
-
2 tsk Kummin
-
4 tsk Garam masala
-
3 tsk Paprikapulver
-
1 msk Farinsocker
-
400 g Finkrossade tomater
-
2 dl Grädde
-
480 g Kidney bönoravrunnen vikt
-
Tillbehör
-
Ris
Steg
Rajma chawal, en nordindisk gryta med kidneybönor. Krämig, god och helt vegetarisk. Serveras med ris.
I grundreceptet ingår inte grädde men jag adderade det för ett krämigare resultat. Blev väldigt gott.
Steg
1
Färdig
|
PreppFinhacka lök. Riv vitlök och ingefära. Sila av kidneybönorna och blanda alla kryddor i en liten skål. |
2
Färdig
|
TillagningFräs löken i olja tills den mjuknat något. Addera kryddorna, farinsocker, vitlök och ingefära och fräs lite till. Vänd i grädde och de silade kidneybönorna. Salta och peppra. Låt puttra i 10-15 minuter. Addera mer socker, salt eller garam masala ifall det behövs. |
3
Färdig
|
ServeraServera med ris! |