Ingredienser
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 cm Ingefära
- 2 tsk Kummin
- 4 tsk Garam masala
- 3 tsk Paprikapulver
- 1 msk Farinsocker
- 400 g Finkrossade tomater
- 2 dl Grädde
- 480 g Kidney bönoravrunnen vikt
-
Tillbehör
- Ris
Steg
Rajma chawal, en nordindisk gryta med kidneybönor. Krämig, god och helt vegetarisk. Serveras med ris.
I grundreceptet ingår inte grädde men jag adderade det för ett krämigare resultat. Blev väldigt gott.
Steg
1 Färdig | PreppFinhacka lök. Riv vitlök och ingefära. Sila av kidneybönorna och blanda alla kryddor i en liten skål. |
2 Färdig | TillagningFräs löken i olja tills den mjuknat något. Addera kryddorna, farinsocker, vitlök och ingefära och fräs lite till. Vänd i grädde och de silade kidneybönorna. Salta och peppra. Låt puttra i 10-15 minuter. Addera mer socker, salt eller garam masala ifall det behövs. |
3 Färdig | ServeraServera med ris! |
2 Comments Dölj kommentarer
Säker på att det inte ska vara spiskummin istället för kummin? Det brukar ofta bli felöversatt från engelska till svenska.
Det ska vara kummin🥰 men spiskummin kan också funka om man inte har kummin