0 0
Aussie pie – australiensk köttfärspaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pajdeg (botten)
3.5 dl Vetemjöl
100 g Smör
2 msk Vatten
Fyllning
500 g Köttfärs
2 tsk Kummin
1 st Gullök
1 tsk Kinesisk soya
2 tsk Paprikapulver
2 st Vitlöksklyftor
1 tärning Köttbuljong
5 dl Vatten
1.5 dl Grädde
2 tsk Majsstärkelse
Peppar
Salt
Deg (toppen)
400 g Smördeg (fryst)
1 st Ägg

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aussie pie – australiensk köttfärspaj

  • 55
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Pajdeg (botten)

  • Fyllning

  • Deg (toppen)

Steg

Dela

Aussie pie – australiensk köttfärspaj – en god paj med frasigt skal och mustig fyllning. Riktigt gott och smidigt att göra. Jag körde på vanlig pajbotten och smördeg på toppen. Servera en god sallad till!

Steg

1
Färdig

Pajdeg (botten)

Smula mjölet och smöret. Tillsätt vatten och knåda ihop till en fast pajdeg. Tillsätt mer mjöl ifall det behövs. Tyck ut den i en pajform. Nagga. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Se till så att din frysta smördeg tinat.

2
Färdig

Fyllning

Hacka vitlök och gullök. Koka upp buljongtärningen i vatten.
Fräs färsen i olja tills det fått färg. Tillsätt då löken och vitlöken tillsammans med kryddorna. Stek ihop tills löken mjuknat. Peppra. Vänd i buljongen och soja. Låt nu buljongen koka ner på medel till låg värme i 35-45 minuter.
När buljongen kokat ner - smaka av och red fyllningen med majstärkelse utspätt i vatten.

3
Färdig

Förgrädda botten.

Sätt ugnen på 200 g över och undervärme. Förgrädda pajbotten i 10-15 minuter.

4
Färdig

Grädda pajen

Ta ut botten och lägg i fyllningen.
Kavla ut smördegen lätt och dela antingen i strmlor eller i större bitar att täcka pajen med. Täck pajen och pensla locket med uppvispat ägg.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den fått fin färg

5
Färdig

Servera

Låt pajen svalna och sätta sig. Servera sedan med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
Föregående
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
Indisk gryta med kidneybönor - rajma chawal
Nästa
Indisk gryta med kidneybönor – rajma chawal
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
Föregående
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
Indisk gryta med kidneybönor - rajma chawal
Nästa
Indisk gryta med kidneybönor – rajma chawal

Kommentera