0 0
Krämiga chokladbollar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g Smör Rumsvarmt
2 dl Strösocker
6 dl Havregryn Kan bytas mot glutenfria havregryn!
4 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
4 msk Kallt starkt kaffe
1 nypa Salt
Att rulla i
4 dl Kokos

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämiga chokladbollar

  • 20 min
  • Serves 20
  • Easy
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Att rulla i

Directions

Share

Klassiska chokladbollar med en liten twist. Den här gången rostar vi kokosen innan vi rullar bollarna i den, det ger en ny touch på samma goda smak vi är vana vid! Du kan självklart rulla dem i vanlig kokos eller pärlsocker om du vill.

Något som gör chokladbollarna extra krämiga är vispa ihop ingredienserna istället för att bara knåda med händerna och även mixa havregrynen. Det gör lena och goda chokladbollar.

Steps

1
Done

Lägg i smör, socker, kakao, vaniljsocker och kallt kaffe i en bunke. Tillsätt en nypa salt.
Mixa ihop smeten med elvisp.

2
Done

Mixa havregryn och blanda ner med en slickepott till en jämn smet. Ställ i kylskåpet.

3
Done

Rosta riven kokos i stekpanna tills den får en ljusbrun färg.

4
Done

Ta ut smeten ur kylskåpet, forma till bollar och rulla i den rostade kokosen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krispiga linsbiffar med sesammayo
previous
Krispiga linsbiffar med sesammayo och ris
Morotsscones
next
Morotsscones
Krispiga linsbiffar med sesammayo
previous
Krispiga linsbiffar med sesammayo och ris
Morotsscones
next
Morotsscones

3 Comments Hide Comments

Add Your Comment