0 0
Krämiga chokladbollar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
200 g Smör Rumsvarmt
2 dl Strösocker
6 dl Havregryn Kan bytas mot glutenfria havregryn!
4 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
4 msk Kallt starkt kaffe
1 nypa Salt
Att rulla i
4 dl Kokos

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämiga chokladbollar

  • 20 min
  • Portioner 20
  • Lätt

Ingredienser

  • Att rulla i

Steg

Dela

Klassiska chokladbollar med en liten twist. Den här gången rostar vi kokosen innan vi rullar bollarna i den, det ger en ny touch på samma goda smak vi är vana vid! Du kan självklart rulla dem i vanlig kokos eller pärlsocker om du vill.

Något som gör chokladbollarna extra krämiga är vispa ihop ingredienserna istället för att bara knåda med händerna och även mixa havregrynen. Det gör lena och goda chokladbollar.

Steg

1
Färdig

Lägg i smör, socker, kakao, vaniljsocker och kallt kaffe i en bunke. Tillsätt en nypa salt.
Mixa ihop smeten med elvisp.

2
Färdig

Mixa havregryn och blanda ner med en slickepott till en jämn smet. Ställ i kylskåpet.

3
Färdig

Rosta riven kokos i stekpanna tills den får en ljusbrun färg.

4
Färdig

Ta ut smeten ur kylskåpet, forma till bollar och rulla i den rostade kokosen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nyttiga pecanbars
Föregående
Nyttiga pecanbars
Morotsscones
Nästa
Morotsscones
Nyttiga pecanbars
Föregående
Nyttiga pecanbars
Morotsscones
Nästa
Morotsscones

3 Comments Dölj kommentarer

Kommentera