Ingredients
- 200 g SmörRumsvarmt
- 2 dl Strösocker
- 6 dl HavregrynKan bytas mot glutenfria havregryn!
- 4 msk Kakao
- 2 tsk Vaniljsocker
- 4 msk Kallt starkt kaffe
- 1 nypa Salt
-
Att rulla i
- 4 dl Kokos
Directions
Klassiska chokladbollar med en liten twist. Den här gången rostar vi kokosen innan vi rullar bollarna i den, det ger en ny touch på samma goda smak vi är vana vid! Du kan självklart rulla dem i vanlig kokos eller pärlsocker om du vill.
Något som gör chokladbollarna extra krämiga är vispa ihop ingredienserna istället för att bara knåda med händerna och även mixa havregrynen. Det gör lena och goda chokladbollar.
Steps
1 Done | Lägg i smör, socker, kakao, vaniljsocker och kallt kaffe i en bunke. Tillsätt en nypa salt. |
2 Done | Mixa havregryn och blanda ner med en slickepott till en jämn smet. Ställ i kylskåpet. |
3 Done | Rosta riven kokos i stekpanna tills den får en ljusbrun färg. |
4 Done | Ta ut smeten ur kylskåpet, forma till bollar och rulla i den rostade kokosen. |
3 Comments Hide Comments
Ska man mixa havregrynen i en mixer?
Vart gör man av saltet?
Tillsätter en nypa salt i smeten, ska förtydliga!🥰