0 0
Krämiga chokladbollar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
200 g Smör Rumsvarmt
2 dl Strösocker
6 dl Havregryn Kan bytas mot glutenfria havregryn!
4 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
4 msk Kallt starkt kaffe
Kokos
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämiga chokladbollar

  • 20 min
  • Portioner 20
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Klassiska chokladbollar med en liten twist. Den här gången rostar vi kokosen innan vi rullar bollarna i den, det ger en ny touch på samma goda smak vi är vana vid! Du kan självklart rulla dem i vanlig kokos eller pärlsocker om du vill.

Något som gör chokladbollarna extra krämiga är vispa ihop ingredienserna istället för att bara knåda med händerna och även mixa havregrynen. Det gör lena och goda chokladbollar.

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Lägg i smör, socker, kakao, vaniljsocker och kallt kaffe i en bunke.
Mixa ihop smeten med elvisp.

2
Färdig

Mixa havregryn och blanda ner med en slickepott till en jämn smet. Ställ i kylskåpet.

3
Färdig

Rosta riven kokos i stekpanna tills den får en ljusbrun färg.

4
Färdig

Ta ut smeten ur kylskåpet, forma till bollar och rulla i den rostade kokosen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Oreo och nutellacheesecake
Föregående
Oreo- och nutellacheesecake
Morotsscones
Nästa
Morotsscones
Oreo och nutellacheesecake
Föregående
Oreo- och nutellacheesecake
Morotsscones
Nästa
Morotsscones

One Comment Dölj kommentarer

Kommentera