Ingredienser
-
27 st Brödskivorrostbröd
-
2 dl Créme Fraichelätt
-
200g Färskostlätt
-
1 burk Naturell kesella
-
1 burk Soltorkade tomater
-
200g Ruccolahackad
-
1 kruka Basilika
-
0.5 tsk Vitlökspulver
-
Salt
-
Babytomater
-
1 burk Lätt kesellaatt täcka sidorna med
-
Topping
-
Parmaskinka
-
Salami
-
Basilika
-
Ruccola
Steg
Italiensk smörgåstårta med en lättare fyllning toppad med salami, parmaskinka, tomat och basilika.
Om man är ute efter en lite lättare och fräsch smörgåstårta så är den här perfekt. Istället för majonnäs innehåller dem creme fraiche, kesella och färskost. Om man gillar kan man även ha svarta oliver som topping och i fyllningen.
Steg
1
Färdig
|
Börja med att blanda ihop alla krämiga ingredienser till fyllningen. 1 burk naturell kesella, 1 creme fraiche och 1 färskost. |
2
Färdig
|
Hacka soltorkade, halva krukan basilika och ruccola (ca 3 dl hackad) och rör ner. |
3
Färdig
|
Krydda och smaka av (viktigt att de smakar mycket). Skär bort kanterna från brödskivorna. Montera tårtan. Börja med 9 skivor bröd och en tredjedel fyllning. Avsluta med fyllning (ej kanterna). |
4
Färdig
|
Plasta in och låt stå i kylen över natten. |