0 0
Italiensk smörgåstårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
27 st Brödskivor rostbröd
Fyllning
200g Färskost lätt
2 dl Créme Fraiche lätt
250 g Naturell kesella
200 g Soltorkade tomater
3 dl Ruccola hackad
1 kruka Basilika
Att täcka smörgåstårtan med
Salt
0.5 tsk Vitlökspulver
250 g Lätt kesella att täcka sidorna med
Topping
Babytomater
2 paket Parmaskinka
150 g Salami
1 kruka Basilika
150 g Ruccola
1 paket Minimozzarella
10 st Körsbärstomater

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiensk smörgåstårta

  • 12h
  • Portioner 8
  • Lätt

Ingredienser

  • Fyllning

  • Att täcka smörgåstårtan med

  • Topping

Steg

Dela

Italiensk smörgåstårta  med en lättare fyllning toppad med salami, parmaskinka, tomat och basilika.
Om man är ute efter en lite lättare och fräsch smörgåstårta så är den här perfekt. Istället för majonnäs innehåller dem creme fraiche, kesella och färskost. Om man gillar kan man även ha svarta oliver som topping och i fyllningen.

Steg

1
Färdig

Fyllningen

Börja med att blanda ihop alla krämiga ingredienser till fyllningen. naturell kesella, creme fraiche och färskost.

2
Färdig

Hacka soltorkade, basilika och ruccola vänd i. Krydda med salt och vitlökspulver och smaka av fyllninge n(viktigt att de smakar mycket). Skär bort kanterna från brödskivorna. Montera tårtan. Börja med 9 skivor bröd och en tredjedel fyllning. Avsluta med fyllning (ej kanterna). Plasta in och låt stå i kylen över natten.

3
Färdig

Täck smörgåstårtan

När det är dags att servera - täck kanterna med kesella (smaksätt den med lite salt/vitlökspullver) och täck sedan kanterna med ruccola. Toppa tårtan med parmaskinka, salami, hela babytomater, minimozzarella och basilika. Du kan också toppa med annat förslagsvis: oliver, marinerade kronärtskockor, soltorkade tomater, rädisor etc.

4
Färdig

Förvara i kyl

Förvara i kyl fram till servering. Smörgåstårtan håller sig fint i kylen i några dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snickersdessert i glas
Föregående
Snickersdessert i glas
Croissant med nutella, banan och hallon
Nästa
Croissant med nutella, banan och hallon
Snickersdessert i glas
Föregående
Snickersdessert i glas
Croissant med nutella, banan och hallon
Nästa
Croissant med nutella, banan och hallon

2 Comments Dölj kommentarer

Hej! Det står kesella två ggr till fyllningen, men det stämmer inte eller? Låter supergod så tänkte testa 😀

Hej, ena ska vara till fyllningen och andra för att spackla/täcka hela tårtan med 😀 Ska förtydliga nu, ser att jag skrivit kvarg i beskrivningen.

Kommentera