0 0
Italiensk smörgåstårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
27 st Brödskivor rostbröd
2 dl Créme Fraiche lätt
200g Färskost lätt
1 burk Naturell kesella
1 burk Soltorkade tomater
200g Ruccola hackad
1 kruka Basilika
0.5 tsk Vitlökspulver
Salt
Babytomater
1 burk Lätt kesella att täcka sidorna med
Topping
Parmaskinka
Salami
Basilika
Ruccola

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiensk smörgåstårta

  • 12h
  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Italiensk smörgåstårta  med en lättare fyllning toppad med salami, parmaskinka, tomat och basilika.
Om man är ute efter en lite lättare och fräsch smörgåstårta så är den här perfekt. Istället för majonnäs innehåller dem creme fraiche, kesella och färskost. Om man gillar kan man även ha svarta oliver som topping och i fyllningen.

Steg

1
Färdig

Börja med att blanda ihop alla krämiga ingredienser till fyllningen. 1 burk naturell kesella, 1 creme fraiche och 1 färskost.

2
Färdig

Hacka soltorkade, halva krukan basilika och ruccola (ca 3 dl hackad) och rör ner.

3
Färdig

Krydda och smaka av (viktigt att de smakar mycket). Skär bort kanterna från brödskivorna. Montera tårtan. Börja med 9 skivor bröd och en tredjedel fyllning. Avsluta med fyllning (ej kanterna).

4
Färdig

Plasta in och låt stå i kylen över natten.
När det är dags att servera - täck kanterna med kvarg (smaksätt den med lite salt/kryddor) och täck sedan kanterna med ruccola. Toppa tårtan med parmaskinka, salami, hela babytomater och basilika.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snickersdessert i glas
Föregående
Snickersdessert i glas
Croissant med nutella, banan och hallon
Nästa
Croissant med nutella, banan och hallon
Snickersdessert i glas
Föregående
Snickersdessert i glas
Croissant med nutella, banan och hallon
Nästa
Croissant med nutella, banan och hallon

Kommentera