0 0
Italiensk smörgåstårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
27 st Brödskivor rostbröd
Fyllning
200g Färskost lätt
2 dl Créme Fraiche lätt
250 g Naturell kesella
200 g Soltorkade tomater
3 dl Ruccola hackad
1 kruka Basilika
1 tsk Vitlökspulver
Salt
Att täcka smörgåstårtan med
1 tsk Vitlökspulver
250 g Lätt kesella att täcka sidorna med
Salt
Topping
Babytomater
2 paket Parmaskinka
150 g Salami
1 kruka Basilika
150 g Ruccola
1 paket Minimozzarella
10 st Körsbärstomater

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Italiensk smörgåstårta

  • 12h
  • Serves 8
  • Easy
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Fyllning

  • Att täcka smörgåstårtan med

  • Topping

Directions

Share

Italiensk smörgåstårta  med en lättare fyllning toppad med salami, parmaskinka, tomat och basilika.
Om man är ute efter en lite lättare och fräsch smörgåstårta så är den här perfekt. Istället för majonnäs innehåller dem creme fraiche, kesella och färskost. Om man gillar kan man även ha svarta oliver som topping och i fyllningen.

Steps

1
Done

Fyllningen

Börja med att blanda ihop alla krämiga ingredienser till fyllningen: naturell kesella, creme fraiche och färskost.

2
Done

Hacka soltorkade, basilika och ruccola vänd ner tillsammans med de krämiga ingredienserna. Krydda med salt och vitlökspulver och smaka av fyllningen(viktigt att de smakar mycket). Skär bort kanterna från brödskivorna. Montera tårtan. Börja med 9 skivor bröd och en tredjedel fyllning. Avsluta med fyllning (ej kanterna). Plasta in och låt stå i kylen över natten.

3
Done

Täck smörgåstårtan

När det är dags att servera - täck kanterna med kesella (smaksätt den med lite salt/vitlökspullver) och täck sedan kanterna med ruccola. Toppa tårtan med parmaskinka, salami, hela babytomater, minimozzarella och basilika. Du kan också toppa med annat förslagsvis: oliver, marinerade kronärtskockor, soltorkade tomater, rädisor etc.

4
Done

Förvara i kyl

Förvara i kyl fram till servering. Smörgåstårtan håller sig fint i kylen i några dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snickersdessert i glas
previous
Snickersdessert i glas
Croissant med nutella, banan och hallon
next
Croissant med nutella, banan och hallon
Snickersdessert i glas
previous
Snickersdessert i glas
Croissant med nutella, banan och hallon
next
Croissant med nutella, banan och hallon

4 Comments Hide Comments

Hej! Det står kesella två ggr till fyllningen, men det stämmer inte eller? Låter supergod så tänkte testa 😀

Hej, ena ska vara till fyllningen och andra för att spackla/täcka hela tårtan med 😀 Ska förtydliga nu, ser att jag skrivit kvarg i beskrivningen.

Står i texten vitlökspulver o salt i fyllningen. Står inte i ingredienserna. Bara i ”Att täcka”. Ska det vara 0,5tsk vitlökspulver i fyllningen?

Hej! Tack för att du säger till jag ska gå in och justera nu direkt.
Ja ha i vitlökspulver och salt i fyllningen med!

Add Your Comment