Ingredienser
- 27 st Brödskivorrostbröd
-
Fyllning
- 200g Färskostlätt
- 2 dl Créme Fraichelätt
- 250 g Naturell kesella
- 200 g Soltorkade tomater
- 3 dl Ruccolahackad
- 1 kruka Basilika
- 0.5 tsk Vitlökspulver
- Salt
- 250 g Lätt kesellaatt täcka sidorna med
-
Topping
- Babytomater
- 2 paket Parmaskinka
- 150 g Salami
- 1 kruka Basilika
- 150 g Ruccola
- 1 paket Minimozzarella
- 10 st Körsbärstomater
Steg
Italiensk smörgåstårta med en lättare fyllning toppad med salami, parmaskinka, tomat och basilika.
Om man är ute efter en lite lättare och fräsch smörgåstårta så är den här perfekt. Istället för majonnäs innehåller dem creme fraiche, kesella och färskost. Om man gillar kan man även ha svarta oliver som topping och i fyllningen.
Steg
1 Färdig | Börja med att blanda ihop alla krämiga ingredienser till fyllningen. 1 burk naturell kesella, 1 creme fraiche och 1 färskost. |
2 Färdig | Hacka soltorkade, 1 kruka basilika och ruccola (ca 3 dl hackad) och rör ner. |
3 Färdig | Krydda och smaka av (viktigt att de smakar mycket). Skär bort kanterna från brödskivorna. Montera tårtan. Börja med 9 skivor bröd och en tredjedel fyllning. Avsluta med fyllning (ej kanterna). |
4 Färdig | Plasta in och låt stå i kylen över natten. |