0 0
Pasta alla norma – pasta med tomatsås och aubergine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 st Aubergine medelstora
2 burkar Finkrossade tomater
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Basilika
1 msk Oregano
Salt
Peppar
Övrigt
400 g Pasta
Parmesan
Ricotta
Basilika

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta alla norma – pasta med tomatsås och aubergine

  • 45 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Övrigt

Steg

Dela

Pasta alla norma är en italiensk pastarätt med tomatsås och aubergine. Den påminner om melanzane parmigiana fast i pastaform. Tycker att det blir supergott med aubergine till. Den tillför smak, sötma och gör pastan mer spännande. Toppar självklart med massor av parmesan och ricotta.

Steg

1
Färdig

Auberignen

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginen och placera på en plåt. Pensla med olja på båda sidor och salta. Ugnsrosta auberginen i ca 20 min eller tills den fått färg.

2
Färdig

Tomatsåsen

Häll finkrossade tomater, örter, vitlök, salt och peppar i en djup kastrull. Låt puttra på låg värme i ca 20-30 minuter. Använd stänkskydd. Koka pastan mot slutet av tiden.
När tomatsåsen är klar, smaka av med salt och peppar och vänd den rostade i auberignen.

3
Färdig

Servera

Vänd i pastan i tomatsåsen. Servera med finriven parmesan och klickar av ricotta!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fried rice med teriyaki och lax
Föregående
Fried rice med teriyaki och lax
Röd curry soppa med kyckling - god och snabblagad
Nästa
Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad
Fried rice med teriyaki och lax
Föregående
Fried rice med teriyaki och lax
Röd curry soppa med kyckling - god och snabblagad
Nästa
Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad

Kommentera