0 0
Röd curry soppa med kyckling  – god och snabblagad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Buljongen
250 ml Kokosmjölk
750 ml Kycklingbuljong
3 msk Röd currypasta
1 mk Farinsocker
1 msk Fisksås
1 msk Shrimp paste
1 st Vitlöksklyftor
3 cm Ingefära
1 st Lime
Övrigt
400 g Kycklinglårfilé
250 g Vetenudlar
Topping
1 paket Böngroddar
2 st Paprika röd
5 st Salladslök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad

  • 25 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Buljongen

  • Övrigt

  • Topping

Steg

Dela

Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad. God thaisoppa med röd curry, nudlar och kyckling. Till den här soppan gjorde vi egengjorda nudlar men det går utmärkt med färdigköpta nudlar. Välj gärna lit bredare.

Steg

1
Färdig

Buljongen

Tärna kycklingen, koka upp kycklingbuljongen och riv ingfära och vitlök.
Börja med att fräsa currypastan och shrimp pasten i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt riven ingefära och vitlök. Tillätt sedan fiskås, skalet från limen, farinsocker och kycklingen. Fräs kycklingen så den blir omsluten av currypatan och vänd sedan i kokssmjölken och buljongen. Låt koka upp och sedan småputtra i 10-15 min.

2
Färdig

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och blanchera paprikan (koka snabbt i 1 min).

3
Färdig

Servera

Lägg nudlar i botten på tallrikarna. Häll på buljongen och toppa sedan med paprika, groddar och salladslök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta alla norma - pasta med tomatsås och aubergine
Föregående
Pasta alla norma – pasta med tomatsås och aubergine
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Nästa
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Pasta alla norma - pasta med tomatsås och aubergine
Föregående
Pasta alla norma – pasta med tomatsås och aubergine
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Nästa
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor

Kommentera