0 0
Röd curry soppa med kyckling  – god och snabblagad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Buljongen
250 ml Kokosmjölk
750 ml Kycklingbuljong
3 msk Röd currypasta
1 mk Farinsocker
1 msk Fisksås
1 msk Shrimp paste
1 st Vitlöksklyftor
3 cm Ingefära
1 st Lime
Övrigt
400 g Kycklinglårfilé
250 g Vetenudlar
Topping
1 paket Böngroddar
2 st Paprika röd
5 st Salladslök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad

  • 25 min
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Buljongen

  • Övrigt

  • Topping

Directions

Share

Röd curry soppa med kyckling – god och snabblagad. God thaisoppa med röd curry, nudlar och kyckling. Till den här soppan gjorde vi egengjorda nudlar men det går utmärkt med färdigköpta nudlar. Välj gärna lit bredare.

Steps

1
Done

Buljongen

Tärna kycklingen, koka upp kycklingbuljongen och riv ingfära och vitlök.
Börja med att fräsa currypastan och shrimp pasten i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt riven ingefära och vitlök. Tillätt sedan fiskås, skalet från limen, farinsocker och kycklingen. Fräs kycklingen så den blir omsluten av currypatan och vänd sedan i kokssmjölken och buljongen. Låt koka upp och sedan småputtra i 10-15 min.

2
Done

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och blanchera paprikan (koka snabbt i 1 min).

3
Done

Servera

Lägg nudlar i botten på tallrikarna. Häll på buljongen och toppa sedan med paprika, groddar och salladslök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta alla norma - pasta med tomatsås och aubergine
previous
Pasta alla norma – pasta med tomatsås och aubergine
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
next
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Pasta alla norma - pasta med tomatsås och aubergine
previous
Pasta alla norma – pasta med tomatsås och aubergine
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
next
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor

Add Your Comment