Ingredients
-
Ricottafyllning
- 500 g Ricotta
- 100 g Bladspenat
- 0.5 dl Basilikafärsk
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
-
Tomatsås
- 400 g Finkrossade tomater
- 1.5 dl Grädde
- 1 msk Oregano
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 st Grönsaksbuljong
- Salt
- Peppar
-
Ostsås
- 2.5 msk Vetemjöl
- 5 dl Mjölk
- 3.5 dl Riven mozzarella
- 25 g Smör
- Örtsalt
- 1 krm Muskotnötvalfritt
-
Övrigt
- 1 paket Cannelloni
- 3 dl Mozzarella
Directions
Cannelloni med ricotta och spenat, tomatsås och ost. Cannelloni är pastarör som man fyller med en spritspåse och gräddar. Supergod pastarätt som inte är allt för tidskrävande att laga. Går fortfarande att svänga ihop jämfört med lasagne. Jag toppar lasagnen med massor av ost, båd mozzarella och parmesan. Har du olika ostar som behöver användas upp så kan du passa på att använda upp dem!
Steps
1 Done | FyllningenFräs spenaten i olja med vitlök tills den skrumpnar ihop och tappar vätska. |
2 Done | TomatsåsenBlanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och puttra på låg värme i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. *Ha lite mixade soltorkade tomatkräm för lite extra djup tomatsmak. |
3 Done | OstsåsenSmält smöret. Vänd i mjölet och vispa hela tiden. Mjölet ska få stekas på med smöret tills de blir lite gyllene. Vänd i mjölken under omrörning och låt koka upp på svag/medelvärme. När såsen tjocknat vänd i såsen och örtsalt, och muskotnöt ifall du vill. Låt osten smälta in i såsen och ta sedan bort kastrullen från värmen. |
4 Done | Fyll och grädda cannelloniSätt ugnen på 200 grader. Häll över tomastsåsen i botten på en kastrull. |
5 Done | ServeraLåt svalna en aning och servera sedan med en god sallad till! |