0 0
Cannelloni med ricotta och spenat, tomatsås och ost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Ricottafyllning
500 g Ricotta
100 g Bladspenat
0.5 dl Basilika färsk
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Tomatsås
400 g Finkrossade tomater
1.5 dl Grädde
1 msk Oregano
1 st Vitlöksklyftor
1 st Grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Ostsås
2.5 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
3.5 dl Riven mozzarella
25 g Smör
Örtsalt
1 krm Muskotnöt valfritt
Övrigt
1 paket Cannelloni
3 dl Mozzarella

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cannelloni med ricotta och spenat, tomatsås och ost

  • 55 min
  • Portioner 6
  • Lätt

Ingredienser

  • Ricottafyllning

  • Tomatsås

  • Ostsås

  • Övrigt

Steg

Dela

Cannelloni med ricotta och spenat, tomatsås och ost. Cannelloni är pastarör som man fyller med en spritspåse och gräddar. Supergod pastarätt som inte är allt för tidskrävande att laga. Går fortfarande att svänga ihop jämfört med lasagne. Jag toppar lasagnen med massor av ost, båd mozzarella och parmesan. Har du olika ostar som behöver användas upp så kan du passa på att använda upp dem!

Steg

1
Färdig

Fyllningen

Fräs spenaten i olja med vitlök tills den skrumpnar ihop och tappar vätska.
Blanda ricotta, finhackad basilika, spenaten, salt och peppar i en bunke. Lägg över i en spritspåse.

2
Färdig

Tomatsåsen

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och puttra på låg värme i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

*Ha lite mixade soltorkade tomatkräm för lite extra djup tomatsmak.

3
Färdig

Ostsåsen

Smält smöret. Vänd i mjölet och vispa hela tiden. Mjölet ska få stekas på med smöret tills de blir lite gyllene. Vänd i mjölken under omrörning och låt koka upp på svag/medelvärme. När såsen tjocknat vänd i såsen och örtsalt, och muskotnöt ifall du vill. Låt osten smälta in i såsen och ta sedan bort kastrullen från värmen.

4
Färdig

Fyll och grädda cannelloni

Sätt ugnen på 200 grader. Häll över tomastsåsen i botten på en kastrull.
Fyll cannellonis med hjälp av en spritspåse, de behöver inte fyllas helt och hållet, men spritsa i lite från båda hållen och placera ut på en ugnsform. Forsätt så tills alla är fyllda. Lägg dem i formen. Toppa med ostsåsen så att alla cannellonis täcks. Toppa med riven ost. Täck formen med folie och grädde i mitten av ugnen med folie på i 20 min. Ta av foliet, höj värmen till 225 och grädda ytterligare 15-20 min tills osten fått fin färg.

5
Färdig

Servera

Låt svalna en aning och servera sedan med en god sallad till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grilled cheese macka - med 4 sorter ostar, karamelliserad lök och rödlök
Föregående
Grilled cheese macka – med 4 sorter ostar, karamelliserad lök och rödlök
Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morot
Nästa
Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morot
Grilled cheese macka - med 4 sorter ostar, karamelliserad lök och rödlök
Föregående
Grilled cheese macka – med 4 sorter ostar, karamelliserad lök och rödlök
Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morot
Nästa
Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morot

Kommentera