0 0
Havrepannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Ägg
5 dl Havregryn
2 dl Vetemjöl
7 dl Mjölk
1 krm Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Havrepannkakor

  • 25
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Enkla & smarriga pannkakor som mättar lite mer. Du kan byta ut hälften av mjölet mot havremjöl eller allt. Byter du ut hälften så blir det en härlig pannkaka men god konsistens, men du kan ersätta allt också 😁

Servera med valfri sylt till!

Mixa havregryn till havremjöl

1 dl havregryn ger ca 0.75 dl havremjöl

2 dl havregryn ger ca 1.5 dl havremjöl

3 dl havregryn ger ca 2.25 dl havremjöl

4 dl havregryn ger ca 3 dl havremjöl

5 dl havregryn ger ca 3.75 dl havregryn

Steps

1
Done

Mixa havregrynen

Mixa havregrynen till ett havremjöl i din matberedare. 5 dl havregryn ger ca 3.75 dö havremjöl. Vill du ersätta allt vetemjöl så mixa ner mer havegryn (se omvanlingstabell i beskrivningen ovan).

2
Done

Smeten

Vispa upp äggen i en skål och tillsätt havremjölet. Addera hälften av mjölken och vetemjöl + salt. Spä sedan upp mer resten av mjölken.

3
Done

Stek

Värm på en panna ordentligt. Stek pannkakorna i lite neutral olja eller smör i en non-stick panna

4
Done

Servera

Servera med valfri sylt

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vegetarisk moussaka
next
Kindercheesecake med hallon
previous
Vegetarisk moussaka
next
Kindercheesecake med hallon

Add Your Comment