Ingredients
-
Botten
-
100 g Smör
-
15 st Digestivkex
-
Fyllning
-
600 g Färskost
-
3 dl Grädde
-
300 g Kinder maxi
-
1.5 dl Florsocker
-
Hallonspegel
-
500 g Frysta hallon
-
1 dl Gelesocker
-
1 dl Vatten
-
Kinderganache
-
200 g Kinder maxi
-
0.75 dl Grädde
Directions
Kindercheesecake – krämig cheesecake med kinder och hallon. Botten består av spröda digestivekex som toppas med en krämig fyllning som också innehåller kinder både smält och i bitar. Cheesecaken toppas med en hallonspegel och en kinderganasche
Steps
1
Done
|
BottenSmält smöret. Mixa kexen till en fint smul. Blanda sedan kexsmulet med smält smör. |
2
Done
|
FyllningVispa upp grädden till fasta toppar. Smält 200 g av kinder. Låt svalna lite |
3
Done
|
HallonspegelHäll över hallon och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills hallonen är mosade. Sila av genom en finmaskig sil. sil så att kärnorna silas bort. |
4
Done
|
KinderganacheKinderganache. Smält kinder och värm på grädden. Blanda ihop och ställ i kylen till det svalnat något och häll sedan över cheesecaken. |
5
Done
|
Låt cheesecaken sätta sigLåt sedan cheesecaken sätta sig i kylen i minst 4-5h eller över natten. Det optimala är om du gör cheesecaken dagen innan den ska serveras. |