0 0
Kindercheesecake med hallon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Botten
100 g Smör
15 st Digestivkex
Fyllning
600 g Färskost
3 dl Grädde
300 g Kinder maxi
1.5 dl Florsocker
Hallonspegel
500 g Frysta hallon
1 dl Gelesocker
1 dl Vatten
Kinderganache
200 g Kinder maxi
0.75 dl Grädde

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kindercheesecake med hallon

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Botten

  • Fyllning

  • Hallonspegel

  • Kinderganache

Directions

Share

Kindercheesecake – krämig cheesecake med kinder och hallon. Botten består av spröda digestivekex som toppas med en krämig fyllning som också innehåller kinder både smält och i bitar. Cheesecaken toppas med en hallonspegel och en kinderganasche

Steps

1
Done

Botten

Smält smöret. Mixa kexen till en fint smul. Blanda sedan kexsmulet med smält smör.
Klä en springform ca 20 cm med bakplåtspapper och även sidorna. Tryck ut kexsmulet i formen och ställ sedan formen i kylen.

2
Done

Fyllning

Vispa upp grädden till fasta toppar. Smält 200 g av kinder. Låt svalna lite
Vispa upp färskosten och vänd försiktigt i lite av färskosten i den smälta kinderchokladen och vänd sedan ner allt i färskosten. Vispa ihop till en jämn kräm.-
Sikta till sist ner florsockret och vänd ihop med slickepott (florsockret ska inte vispas).

3
Done

Hallonspegel

Häll över hallon och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills hallonen är mosade. Sila av genom en finmaskig sil.

sil så att kärnorna silas bort.
Häll över saften tillsammans med sockret i en kastrull. Låt koka i 1-2 minuter. Låt svalna något och häll över cheesecaken. Låt stelna i kyl innan du häller på kinderganasche.

4
Done

Kinderganache

Kinderganache. Smält kinder och värm på grädden. Blanda ihop och ställ i kylen till det svalnat något och häll sedan över cheesecaken.

5
Done

Låt cheesecaken sätta sig

Låt sedan cheesecaken sätta sig i kylen i minst 4-5h eller över natten. Det optimala är om du gör cheesecaken dagen innan den ska serveras.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Havrepannkakor
färsfyllda paprikor
next
Punjene paprike – God färsfylld paprika från Balkan
previous
Havrepannkakor
färsfyllda paprikor
next
Punjene paprike – God färsfylld paprika från Balkan

Add Your Comment