0 0
Enkel pasta med ugnsrostade grönsaker och ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Ugnsrostade grönsaker
1 st Paprika röd
1 st Aubergine liten
1 st Zucchini liten
12 st Körsbärstomater
2 msk Neutral olja
1 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Lökpulver
Salt
Peppar
Övrigt
400 g Pasta
2 st ICA Selection pastasås pecorino och ricotta eller annan pastasås
250 g Ricotta
1.5 tsk Olivolja
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkel pasta med ugnsrostade grönsaker och ricotta

  • 55
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Ugnsrostade grönsaker

  • Övrigt

Steg

Dela

Enkel pasta med ugnsrostade grönsaker och ricotta. Smarrig och god vegetarisk pasta med färdigköpt tomatsås och ugnsrostade grönsaker. Vi toppar allt med vispad ricotta och persilja. Resultatet blir en trevlig och god pastamiddag. Servera antingen i ett stort fat eller i separata portioner.

Steg

1
Färdig

Ugnsrostade grönsaker

Sätt ugnen på 220 grader. Skölj och dela grönsakerna. Lägg över i en stor skål. Ringla över olja, pressa i vitlök och strö på alla kryddor.
Blanda och sprid ut på en plåt. Rosta i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått lite färg.

2
Färdig

Såsen

Koka pastan al dente i saltat vatten. Värm på såsen i en djup panna. Vänd i pastan tillsammans med en skvätt olivolja.
Vänd i hälften av de rostade grönsakerna.

3
Färdig

Toppa och servera pastan

Blanda ihop ricotta med salt, peppar och olivolja i en skål.
Servera pastan i ett stort fat eller portionvis. Toppa med resten av de ugnsrostade grönsakerna och klickar av ricotta.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
frasigt panerad fisk med potatissallad
Föregående
Frasigt panerad fisk med syrlig potatisallad
Nästa
Nudlar med biff och bambuskott
frasigt panerad fisk med potatissallad
Föregående
Frasigt panerad fisk med syrlig potatisallad
Nästa
Nudlar med biff och bambuskott

Kommentera