0 0
Frasigt panerad fisk med syrlig potatisallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Fisken
500 g Alaska pollock (elller annan vit fiskfilé)
2 dl Ströbröd
2 st Ägg
Vetemjöl
Vegeta
Salt
Potatissallad
1.5 kg Fast potatis
1 st Stor rödlök
1.5 dl Finhackad persilja
2.5 msk Neutral olja
1 dl Äppelcidervinäger
Salt
Peppar
Sås
2 dl Majonnäs
1 dl Créme Fraiche
2 msk Gräslök
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Frasigt panerad fisk med syrlig potatisallad

  • 50
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Fisken

  • Potatissallad

  • Sås

Steg

Dela

Frasigt panerad fisk med syrlig potatissallad. En perfekt sommarmåltid – fisken blir perfekt frasig och gifter sig fint med den syrliga salladen och krämiga såsen.

För att få paneringen att fastna på fisken se till att fisken inte är blöt när du börjar panera. Ett annat tips är att använda en grillpinne när du panerar för att minska kladd på fingrarna.

Steg

1
Färdig

Fisken

Salta fisken och låt dra en stund. Torka av överflödigt vatten från filéerna. Är de torra fastnar paneringen bättre.
Vispa upp ägg i en avlång form - tillsätt vegeta (ett örtsalt, alternativt vanligt salt), häll upp ströbröd och mjöl på varsina tallrikar. Du kan börja med en mindre mängd och tillsätta mer när det behövs. Salta även mjölet med vegeta eller vanligt salt.

2
Färdig

Värm en panna med neutral olja på medel till hög värme. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
Lägg direkt över i den varma pannan. Stek på båda sidorna tills fisken är genomstekt och gyllene.
Fortsätt så med resten av filéerna.

3
Färdig

Potatisalladen

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten. Låt svalna och skala sedan av skalet.
Dela potatisen i halvmånar. Lägg över i en skål. Ringla över oljan - salta och peppra.
Vänd i hackad rödlök och persilja. Tillsätt sedan lite vinäger åt gången och smaka av med mer tills du får den så syrlig som du vill ha den.
Salta och peppra mer.

4
Färdig

Såsen

Finhacka gräslöken. Blanda ihop med creme fracihe och majonnös. Smaka av med salt.

5
Färdig

Servera

Servera fisken med potatissalladen, såsen och valfri sallad till (förslagsvis syrlig gurksallad).

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nattjästa baguetter
Föregående
Nattjästa baguetter
Nästa
Enkel pasta med ugnsrostade grönsaker och ricotta
Nattjästa baguetter
Föregående
Nattjästa baguetter
Nästa
Enkel pasta med ugnsrostade grönsaker och ricotta

Kommentera