Ingredients
-
Fyllning
- 250 g Lätt kesella
- 200 g Färskost
- 2 dl Créme Fraiche
- 200 g Kräftstjärtar i lake
- 1 dl Räkor
- 100 g Gravad lax
- 1 knippe Dill
- 1 tsk Vitlökspulver
- Salt
- Peppar
-
Topping
- 1 kruka Krispsallad
- 200 g Gravad lax
- 1.5 dl Räkor med skal
- 2 st Ägg
- Dill
- Citron
-
Övrigt
- 1 paket Polarbröd jubileumskakor
Directions
En enkel och god smörgåstårta med lax och räkor. I den här tårtan är det samma fyllning på alla lagar och ovanpå det gör att det går lite snabbare att göra. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du toppa laxen med mer räkor eller lax eller addera t ex rädisor eller rom.
Smörgåstårtan ger ca 4 stora bitar eller 6 medelstora bitar.
Fler recept på smörgåstårta
Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema
Steps
1 Done | FyllningBlanda alla krämiga ingredienser till fyllningen: kesella, creme fraiche och färskost i en skål. Finhacka kräftstjärtar, räkor, lax och dill. Vänd i fyllningen tllsammans med vitlökspulver. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att det ska smaka rejält då brödet inte smakar så mycket. |
2 Done | Varva fyllning med polarbröd. Det blir 3 lager fyllning och 4 lager bröd. Spackla tårtan med fyllningen. |
3 Done | DekorationTäck sidorna med krispsallad. |
4 Done | ServeraTäck smörgåstårtan ordentligt och låt den stå i kylen fram till servering |