0 0
Beef bone broth – Ramen med biffbuljong

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Buljongen
1 kg Oxsvans
2 st Gullök
2 st Morötter
4 st Vitlöksklyftor
8 liter Kallt vatten
10 cm Ingefära
200 g Shiitake
Smaksättning till buljongen (tare)
Japansk soya
Lime
Vitlök
Chilipulver
Salt
Topping och tillbehör
Ramennudlar
Kimchi
Skogschampinjoner
Rostade sesamfrön
Salladslök
Biff
Ägg

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Beef bone broth – Ramen med biffbuljong

  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Buljongen

  • Smaksättning till buljongen (tare)

  • Topping och tillbehör

Steg

Dela

Beef bone broth eller ramen med biffbuljong. En djup och god ramen och buljong som får koka 5h för att gotta ihop sig. Egentligen är det inte så svårt att göra ramen, du behöver bara tid för att vakta buljongen. Buljongen kokas med fördel i en stor kastrull, gärna 8-10 liters. Har du inte det så går det bra att fördela buljongen i 2 kastruller. När man väl gör ramenbuljong vill man gärna passa på att göra en större sats. Buljongen går bra att frysa in. Förut att äta ramensoppa kan du använda buljongen i andra rätter där du hade använt biffbuljong.

 

Toppa din ramen med det vill gillar, nedan i receptet finner du det jag tyckte var gott.

Steg

1
Färdig

Buljongen

Sätt ugnen på 250 g. Dela dina grönsaker och lägg på en plåt tillsammans med oxsvansen. Rosta i mitten av ugnen i 30 min tills oxsvansen fått fin färg.

2
Färdig

Koka buljongen

Lägg över dina rostade grönsaker och oxsvans i en stor kastrull (8-10liter eller i 2 mindre som är 3-5 liter). Fyll på med kallt vatten och låt puttra på svag värme i 5-6h. Skumma av. Fyll på med vatten om det reducerat för mycket, speciellt om. Du vill i alla fall ha 1.5-2.5 liter vatten när du silat av buljongen.

3
Färdig

Smaksätt din ramen

När din buljong kokat färdigt. Sila av den och häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull.
Nu är det dags att lägga i din smaksättning. Jag har inte skrivit exakt mängd då det helt beror på hur mycket buljong du har. Du får helt enkelt börja med att addera lite och smaka upp med mer. Vill du ha något annat än det jag smaksätta med gå det självklart bra.
Vill du ha i vitlök så ta ca 1 dl av buljongen och blanda med riven vitlök. Låt det stå i 1-2 minuter och sila sedan ner den i resten av buljongen.

4
Färdig

Topping

Toppingen har jag inte heller skrivit exakt mängd då det beror hur många portioner du vill ha och hur mycket du själv vill ha av varje.
Vill du ha biff så rekommenderar jag att du strimlar och marinerar den i vitlök, chili, soja och ingefära och sedan steker den snabbt.
Svampen stekte jag och blandade med citronsoja (ponzu), men det går också bra med japansk soja + lime.
Du kan också ta vara på köttet från oxsvansen och steka på det tillsammans med vitlök och soja.

Börja med att lägga dina nudlar i botten av en skål. Häll på het buljong och toppa sedan med kimchi, salladslök, biff, stekta champinjoner, ägghalva och rostade sesamfrön alternativt något annat som du gillar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Asiatisk gravad lax - med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja
Föregående
Asiatisk gravad lax – med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja
Spenatpasta med sesampanerad fetaost - hulkenpasta
Nästa
Spenatpasta med sesampanerad fetaost – hulkenpasta
Asiatisk gravad lax - med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja
Föregående
Asiatisk gravad lax – med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja
Spenatpasta med sesampanerad fetaost - hulkenpasta
Nästa
Spenatpasta med sesampanerad fetaost – hulkenpasta

Kommentera