• Hem
  • Helgmat
  • Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
0 0
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kycklingen
1 kg Kycklingklubbor
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Timjan
1 tsk Five Spice
1 tsk Chiliflakes
1 krm Muskotnöt
0.75 dl Japansk soya
0.5 dl Neutral olja
Peppar
Lime
Salt
Potatisen
900 g Delikatesspotatis
50 g Rumstempererat smör
2 st Vitlöksklyftor
0.5 dl Persilja (färsk) finhackad
Flingsalt
Smörstekt majs
450 g Fryst majs
50 g Smör
Salt
Övrigt (valfritt)
Lomanders aioli lime & chipotle

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kycklingen

  • Potatisen

  • Smörstekt majs

  • Övrigt (valfritt)

Steg

Dela

Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs. Jamaikansk smakrik kyckling som marineras i en god paste. Otroligt gott! Jag serverade smashed potatoes till vilket också var otroligt gott men det funkar lika bra med ris till.

Det bästa är om kycklingen får marineras över natten men annars gärna 3-4h. Jag körde på urbenande kycklingklubbor men det går likabra med lårfilé eller kycklingben.

Steg

1
Färdig

Kycklingen - marinera

Mixa lök, vitlök, salladslök, skal från lime och kryddorna i en blender. Vänd i soja och oljan och mixa till en paste.
Lägg över din kyckling i en fryspåse. Häll på marinaden och gnugga runt den så den täcker kycklingen. Låt marineras i minst 3-4h.

2
Färdig

Grädda kycklingen

Sätt ugnen på 250 g grillfunktion. Exakt hur länge du ska grädda beror på vilken kycklingdel du har och hur stora dina bitar är. Lägg över kycklingen på en plåt. Placera plåten i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Lyft kycklingen till övre delen av ugnen (inte allra längst upp) och låt den grillas tills den fått ordentligt med färg - 15-20 minuter. Men håll koll och sänk värmen ifall din ugn är för stark.

3
Färdig

Smashed potatoes

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten tills de är kokta. Sila av och låt ångas av.. Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg över potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och mosa potatisarna med baksidan av ett glas. Du kan olja in glaset lite så fastnar potatisen inte lika lätt. Pensla med rumstempereat smör som du blandar med pressad vitlök, salt och finhackad persilja

4
Färdig

Rosta potatisen 35-45 min tills de är helt gyllene och krispiga. När potatisen är klar kan du slänga in kycklingen i ugnen i 5-10 minuter för att värmas upp om de har svalnat.

5
Färdig

Smörstekt majs

Smält smöret och vänd ner majset. Låt de gå runt tills majset blivit varmt. Salta.

6
Färdig

Servera

Servera kycklingen med potatisen, majset och valfri sås till. Jag hade en aioli från Lomanders med chipotle och lime som var väldigt god till potatisen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Tuscan Ribollita soppa – italiensk grönsakssoppa med bönor
Aussie pie - australiensk köttfärspaj
Nästa
Aussie pie – australiensk köttfärspaj
Föregående
Tuscan Ribollita soppa – italiensk grönsakssoppa med bönor
Aussie pie - australiensk köttfärspaj
Nästa
Aussie pie – australiensk köttfärspaj

2 Comments Dölj kommentarer

Riktigt gott! Varje del för sig kan också användas i andra rätter. Tex potatisen till sommarens grillning, kycklingen till ris och majsen som tillbehör till andra rätter.

Kommentera