0 0
Tuscan Ribollita soppa – italiensk grönsakssoppa med bönor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 st Själkselleri
1 st Morötter
1 st Gullök
15 cm Purjolök
1 st Burk hela tomater
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Timjan
2 st Grönsaksbuljong
1 liter Vatten
100 g Svartkål
240 g Cannellini bönor (avrunnen)
2 dl Finriven parmesan
1 nypa Strösocker
Peppar
Örtsalt
Topping
Parmesan
Tillbehör
Gott bröd

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tuscan Ribollita soppa – italiensk grönsakssoppa med bönor

  • 55
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

  • Tillbehör

Steg

Dela

Tuscan Ribollita soppa – italiensk grönsakssoppa med bönor. Smarrig soppa med morot, selleri, lök, svartkål och vita bönor. Påminner lite om minestrone fast utan pasta. Väldigt god och lättlagad. Toppas med parmesan och serveras med gott bröd till.

Ribolita betyder ”på nytt kokt” då italienare tillsätter bröd som får koka sönder i soppan dagen efter. Det skippade jag i det här receptet och hade bröd till istället!

Steg

1
Färdig

Prepp

Finhacka lök, selleri och morot. Strimla purjolöken. Riv parmesan och pressa vitlöken.

2
Färdig

Koka soppan

Fräs löken och purjolöken tills den mjuknat något. Vänd i selleri, morot och vitlök och fräs lite till. Vänd i timjan, smula ner buljongen och vänd i burken med hela tomater och en nypa socker. Mosa sönder tomaterna med en slev. Vänd i vatten. Låt koka upp och sedan puttra i 15-20 minuter eller tills moroten är kokt.
Vänd i bönor och låt puttra i 5-10 minuter till. Vänd i parmesanen. Ta ut 1/3 del av soppan och mixa med stavmixen. Vänd tillbaka i grytan och vänd i svartkålen. Låt den puttra i 5 minuter. Peppra. Smaka av med salt eller örtsalt.

3
Färdig

Servera

Servera soppan med mer parmesan på och gott bröd till.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra
Föregående
Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
Nästa
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra
Föregående
Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
Nästa
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs

Kommentera