0 0
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
600 g Kycklinglårfilé
2 msk Hoisinsås
1.5 msk Ketchup
1 msk Japansk soya
1 st Vitlöksklyftor
1.5 tsk Five Spice
1.5 msk Honung
Srirachamajonnäs
1.5 dl Majonnäs
2 msk Sriracha
Picklade
1 st Rättika
2 st Morötter
1 dl Strösocker
2 dl Vatten
0.5 dl Ättika
Övrigt
Libabröd
Sallad
Gurka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs

  • 45 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Kyckling

  • Srirachamajonnäs

  • Picklade

  • Övrigt

Steg

Dela

Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs, picklade grönsaker och gurka. En wrap inspirerad av vietnameiska baguettemackan banh mi. I det här receptet har jag bytt ut baguetten mot libabröd. I den här wrapen får man sötma från den marinerade kycklingen, syra från de picklade grönsakerna, fett och hetta från majonnäsen och fräschör från gurkan. En riktigt god kombination!

Steg

1
Färdig

Picklad morot och rättika (förbered innan)

Skär morot och rättika i tunna stavar. Blanda vatten, vinäger, socker och lite salt. Rör tills sockret och saltet löst sig.

Lägg morot och rättika i en burk och häll över inläggningsvätskan. Låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag.

2
Färdig

Kycklingen

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 30 min i rumstemperatur.

3
Färdig

Stek kycklingen och förbered tillbehören

Stek kycklingen på medelvärme tills den får ordentligt med ytan och är genomstekt.
Skiva gurka och blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.

4
Färdig

Severa

Lägg på sallad på libabrödet, lägg på chilimajonnäs, kycklingen som du skivar i mindre bitar, gurka och picklade grönsaker. Rulla ihop och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Julkola - God och mjuk smörkola
Föregående
Julkola – God och mjuk smörkola
Mjuk pepparkaka med glasyr - godaste pepparkaksrutorna
Nästa
Mjuk pepparkaka med glasyr – godaste pepparkaksrutorna
Julkola - God och mjuk smörkola
Föregående
Julkola – God och mjuk smörkola
Mjuk pepparkaka med glasyr - godaste pepparkaksrutorna
Nästa
Mjuk pepparkaka med glasyr – godaste pepparkaksrutorna

Kommentera