0 0
Julkola – God och mjuk smörkola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
75 g Smör
3 dl Vispgrädde
1.5 dl Ljus sirap
3 dl Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Julkola – God och mjuk smörkola

  • 20 min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Julkola – God och mjuk smörkola. Kola är en av mina stora favoriter till jul och något som jag gör varje år. Jag har gjort saffranskola och chokladkola, men det är ändå något särskilt med den klassiska mjuka karamellsmaken. Jag använder silikonformar som ja häller kolan i men det går lika bra att hälla upp kolan i en form och sedan dela den i rutor. Då rekommenderar jag en avlång brödfrom för att få lite höjd på kolan, som du klär med bakplåtspapper

Steps

1
Done

Smält smöret i en medelstor kastrull. Tillsätt sedan vispgrädde, socker och sirap och låt koka upp till 124-125 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig).

2
Done

När den uppnått önskad temperatur häll då upp kolan i silikonformar eller i en mindre form klädd med bakplåtspapper och strö över flingsalt (valfritt). Låt kolan svalna och stelna innan i rumstemperatur innan du delar den och lindar in den i bakplåtspapper.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
previous
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Banh mi wrap - hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
next
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
previous
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Banh mi wrap - hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
next
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs

Add Your Comment