0 0
Julkola – God och mjuk smörkola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
75 g Smör
3 dl Vispgrädde
1.5 dl Ljus sirap
3 dl Strösocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Julkola – God och mjuk smörkola

  • 20 min
  • Portioner 6
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela

Julkola – God och mjuk smörkola. Kola är en av mina stora favoriter till jul och något som jag gör varje år. Jag har gjort saffranskola och chokladkola, men det är ändå något särskilt med den klassiska mjuka karamellsmaken. Jag använder silikonformar som ja häller kolan i men det går lika bra att hälla upp kolan i en form och sedan dela den i rutor. Då rekommenderar jag en avlång brödfrom för att få lite höjd på kolan, som du klär med bakplåtspapper

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Smält smöret i en medelstor kastrull. Tillsätt sedan vispgrädde, socker och sirap och låt koka upp till 124-125 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig).

2
Färdig

När den uppnått önskad temperatur häll då upp kolan i silikonformar eller i en mindre form klädd med bakplåtspapper och strö över flingsalt (valfritt). Låt kolan svalna och stelna innan i rumstemperatur innan du delar den och lindar in den i bakplåtspapper.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Föregående
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Banh mi wrap - hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
Nästa
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Föregående
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor
Banh mi wrap - hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
Nästa
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs

Kommentera