0 0
Saftiga kardemummabullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Degen
50 g Jäst
5 dl Ljummen mjölk
1 msk Kardemumma
150 g Rumstempererat smör
14 dl Vetemjöl special OBS* mängden mjöl är inte exakt..ibland behövs mer ibland mindre.
1 nypa Salt
1.5 dl Socker
Kardemummafyllning
150 g Rumstempererat smör
1 dl Farinsocker
0.75 dl Socker
1.5 msk Kardemumma
Sockerlag
1.5 dl Vatten
1 dl Socker
Innan gräddning
1 st Ägg
Pärlsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftiga kardemummabullar

  • 175 min
  • Medium

Ingredienser

  • Degen

  • Kardemummafyllning

  • Sockerlag

  • Innan gräddning

Steg

Dela
Annons:

Saftiga kardemummabullar! När kardemummabullarna är färdiggräddade så penslar jag dem med sockerlag. Det gör bullarna både fina men också saftigare då sockerlagen gör så att fukten stannar kvar i bullarna.

Steg

1
Färdig

Börja med att lösa upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt sedan socker, smöret, kardemumma och lite salt. Tillsätt nu lite mjöl åt gången och arbeta ihop till en smidig deg. Jag har skrivit 14 dl mjöl men ibland behövs mindre och ibland lite mer. Så tillsätt de sista decilitrarna en åt gången tills du har en smidig deg. Jag arbetad min deg i maskin i ca 10-15 min. Täck degen och låt den jäsa i ca 60 min.

2
Färdig

Fyllningen + göra bullarna

Blanda ihop alla ingredienser till en bredbar smet.
Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till 1 cm tjock rektangel. Bre på fyllningen över hela degen och vik den med långsidan. Kavla ut ovanpå den vikta degen så att alla luftbubblor kommer ut och degen blir ungefär dubbelt så stor. Skär nu 1 till 1,5 cm breda strimlor och snurra ihop till bullar. Placera bullarna på plåtar klädda med bakplåtspapper med lagom med utrymme mellan varandra. Låt jäsa i 1h. Repetera med den andra halvan av degen.

3
Färdig

Gräddning

Värm ugnen till 200 grader. Vispa upp ett ägg och 1 msk vatten. Pensla bullarna och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12-15 min. För mig blev det perfekt med 13 min.
Under tiden bullarna är i ugnen: koka upp socker och vatten till sockrlagen. Pensla bullarna med sockerlagen direkt när de kommer ut från ugnen. Sockerlagen gör att fukten hålls inne i bullarna och de förblir saftiga.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig lasagne med ricotta
Föregående
Krämig lasagne med ricotta
Kardemummabullar med vaniljkräm
Nästa
Kardemummabullar med vaniljkräm
Krämig lasagne med ricotta
Föregående
Krämig lasagne med ricotta
Kardemummabullar med vaniljkräm
Nästa
Kardemummabullar med vaniljkräm

Kommentera