0 0
Brownie med saltkola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
200 g Smör
4 st Ägg
4 dl Strösocker
200 g Mörk choklad 55%
2.25 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Vetemjöl
Saltkola
1 burk Dulce de leche 250 g från Raffolait
2 nypor Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brownie med saltkola

  • 55
  • Portioner 9
  • Medium

Ingredienser

  • Saltkola

Steg

Dela

Brownie med saltkola. En segmjuk brownie med saltkola som jag gjort på färdigköpt dulce de leche som jag blandat med flingsalt. Kolan har jag båda bakat in i brownien och toppat med. Blir väldigt smarrigt och chokladigt!

 

Brownien är bakad i en 20×20 cm form. (adlink)

Steg

1
Färdig

Saltkolan

Blanda dulce de leche med flingsalt i en skål.

2
Färdig

Brownien

ätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en kvadratisk form som är 20x20 cm. Lägg i smöret och sockret i en skål som tål att köras i micron. Smält på medel effekt tills smöret och sockret smält ihop.
Grovhacka chokladen och vänd i hälften tillsammans med sockret och smöret. Rör ihop med handvisp tills chokladen smält. Micra i 30 sekunder ifall det behövs för att chokladen ska smälta.

3
Färdig

Knäck ner ett ägg åt gången och vispa in det i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner dem i skålen. Vänd sist ner resten av den grovhackade chokladen.

Häll över smeten i formen. Klicka på hälften av saltkolan och baka in den i brownien. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-50 minuter. Brownien ska ha satt sig i kanterna och vara lite seg/fuktig i mitten. Titta till din brownie regelbundet efter 20-25 min och förläng tiden med 5 minuter i taget. Exakt tid kan variera beroende på ugn och vilket typ av form man använder (både storlek och material) så för att att säkerställa att du får det perfekta resultatet rekommenderar jag att du håller koll.

4
Färdig

Innan servering

Låt brownien svalna innan du tar ut den ur formen och brer på den resterande kola.
När den svalnat bre på resten av kolan och förvara brownien i kylen. Ta ut en stund innan servering.

Servera med glass om du vill!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ungerska köttbullar med pasta
Föregående
Ungerska köttbullar med pasta
Arepas - majsbröd med rostad tomatsalsa
Nästa
Arepas – majsbröd med rostad tomatsalsa
Ungerska köttbullar med pasta
Föregående
Ungerska köttbullar med pasta
Arepas - majsbröd med rostad tomatsalsa
Nästa
Arepas – majsbröd med rostad tomatsalsa

Kommentera