0 0
Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pajdeg
4 dl Vetemjöl
140 g Smör
1 msk Vatten
Fyllning
250 g Rökt lax
20 cm Purjolök
100 g Grönkål
1 msk Citron
Salt
Peppar
Äggstanning
3 st Ägg
3 dl Mjölk
1 dl Vispgrädde
Örtsalt
Topping
2 dl Finriven parmesan

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök

  • 90 min
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Pajdeg

  • Fyllning

  • Äggstanning

  • Topping

Steg

Dela

Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök. God och smakrik mat paj. Perfekt tillsammans med en klick creme fraiche och en sallad. Går utmärkt att servera på julbord eller buffé. Receptet ger 6 bitar.

Steg

1
Färdig

Pajskal

Knåda ihop pajdegen. Kavla ut och tryck ut den i en pajform. Låt stå i kylen i 30 min innan gräddning så den får stelna lite.
Byt gärna ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för lite grövre pajskal.

2
Färdig

Förgrädda pajskalet

Nagga pajskalet. Förgrädda pajskalet på 200 g i ca 10 min.

3
Färdig

Fyllning

Skölj och strimla purjolöken. Dra grönkålen från själken och dela i mindre bitar. Fräs purjolöken och grönkålen i olja tills de mjuknat upp lite. Salta, peppra och pressa över lite citronsaft.

4
Färdig

Äggstannig

Vispa upp äggen och vänd i mjölk och grädde. Salta med örtsalt.

5
Färdig

Häll i fyllningen i pajskalet, fördela den varmrökta laxen ovanpå och häll över äggstanningen. Avsluta med lite riven parmesan (men annan riven ost går också bra).

6
Färdig

Grädda pajen

Grädda pajen i ca 40 min i mitten av ugnen på 200 grader tills pajen satt sig. Får den för mycket färg så täck med folie. Låt pajen sätta sig och svalna innan servering!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache
Föregående
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache
Vetenudlar med stekt färs
Nästa
Vetenudlar med stekt färs
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache
Föregående
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache
Vetenudlar med stekt färs
Nästa
Vetenudlar med stekt färs

Kommentera