0 0
Valnöt och kexrulle med banan och hasselnötskräm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
300 g Kexsmul
150 g Valnötter
1.5 dl Florsocker
125 g Smör
50 ml Apelsinjuice
2 st Bananer
3-4 msk Hasselnötskräm
Bakchoklad Mörk smält, att ringla över kakan

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Valnöt och kexrulle med banan och hasselnötskräm

  • Portioner 10
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela

Rulltårta gjord på valnötter och kex med banan och Nutella i mitten. Jag använder mig utav kexmärket Plazma/Lane som är vanligt i balkan och finns att köpa i valsorterade matbutiken. Du hittar det oftast i hyllan med utländska varor. Hittar du inte det här kexmärket så går det nog bra med mariekex.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Börja med att mixa valnötterna och kexet till ett smuligt mjöl. Rör ihop valnötter, kex och florsocker. Tillsätt smör och vätska och arbeta ihop som en chokladbollsmet

2
Färdig

Lägg smeten i kylskåpet en stund om det behövs. Kavla sedan ut smeten i en rektangel på ett bakplåtspapper eller plastfolie. Smeta på hasselnötskräm på ena högkanten, lägg på bananerna och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå i kylskåpet 1h. Toppa med några valnötter och ringla över choklad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sötpotatis brownie
Föregående
Fudge brownie gjord på sötpotatis
Champinjonburgare med tryffelaioli
Nästa
Champinjonburgare med tryffelaioli
Sötpotatis brownie
Föregående
Fudge brownie gjord på sötpotatis
Champinjonburgare med tryffelaioli
Nästa
Champinjonburgare med tryffelaioli

Kommentera