0 0
Enkel och god vegetarisk lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Fyllning
1 st Zucchini liten / medelstor
2 st Paprika röd
1 st Aubergine
250 g Champinjoner
2 burkar Finkrossade tomater
2 st Vitlöksklyftor
1 tärning Grönsaksbuljong
0.5 dl Persilja valfritt
Peppar
Salt
Bechamelsås
150 g Smör
1.5 liter Mjölk
2 dl Vetemjöl
Salt
Peppar
Muskotnöt
Övrigt
1 paket Lasagneplattor
5 dl Riven ost

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkel och god vegetarisk lasagne

  • 80 min
  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Fyllning

  • Bechamelsås

  • Övrigt

Steg

Dela

En enkel och god vegetarisk lasagne som är gjord på grönsaker. Fyllningen består av zucchini, paprika, champinjoner och aubergine. Här öser vi på med mycket bechamelsås och ost vilket ger en riktigt god och saftig lasagne.  Det här receptet ger 7-8 stora bitar, men som vi alla vet går lasagne utmärkt att frysa in.

Steg

1
Färdig

Fyllning

Börja med att tärna alla grönsaker, tärna smått. Fräs alla grönsaker i panna tills de börjat släppa vätska och minskat i volym. Tillsätt då finkrossade tomater, smula ner grönsaksbuljongen och pressa ner vitlöken. Låt puttra upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt färsk persilja eller andra örter om du villl. Låt puttra i ca 10 min på medelvärme och rör om då och då.

2
Färdig

Bechamelsås

Sätt nu på ugnen på 225 grader.
Smält smöret i stor kastrull på medelvärme, tillsätt mjölet och vispa. Ha i 1/3 av mjölken och låt koka upp under omrörning, när såsen tjocknat så tillsätt 1/3 del till. Salta, peppra, riv i lite muskotnöt och låt koka upp under omrörning. Tillsätt den sista delen av mjölken och låt koka upp igen, glöm inte röra runt så att det inte fastnar i botten och ha inte för hög värme.

3
Färdig

Montera lasagnen

Min form är 20x30 men du kan använda en något mindre också.
Börja med att smeta lite bechamelsås i botten. Varva sedan plattor, fyllning, bechamel, lite riven ost tills fyllningen är slut. Avsluta med att hälla över det sista av bechamelen (sprar omkring 25% till toppen) och toppa med massor av ost. Grädda i ca 30 min och låt lasagnen svalna och sätta sig.

4
Färdig

Servera lasagnen med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mustig texas chili
Föregående
Mustig texas chili
nutellamousse med oreos
Nästa
Nutellamousse med oreos
mustig texas chili
Föregående
Mustig texas chili
nutellamousse med oreos
Nästa
Nutellamousse med oreos

Kommentera