0 0
Enkel och god vegetarisk lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
1 st Zucchini liten / medelstor
2 st Paprika röd
1 st Aubergine
400 g Pizzasås
2 st Vitlöksklyftor
1 tärning Grönsaksbuljong
0.5 dl Persilja valfritt
Peppar
Salt
Bechamelsås
75 g g Smör
1.5 liter Mjölk
1.25 dl Vetemjöl
Salt
Peppar
Muskotnöt
Övrigt
1 paket Lasagneplattor
5 dl Riven mozzarella

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Enkel och god vegetarisk lasagne

  • 80 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • Bechamelsås

  • Övrigt

Directions

Share

En enkel och god vegetarisk lasagne som är gjord på grönsaker. Fyllningen består av zucchini, paprika, champinjoner och aubergine. Här öser vi på med mycket bechamelsås och ost vilket ger en riktigt god och saftig lasagne.  Det här receptet ger 7-8 stora bitar, men som vi alla vet går lasagne utmärkt att frysa in.

Steps

1
Done

Fyllning

Börja med att tärna alla grönsaker, tärna smått. Fräs alla grönsaker i panna tills de börjat släppa vätska och minskat i volym. Tillsätt då finkrossade tomater, smula ner grönsaksbuljongen och pressa ner vitlöken. Låt puttra upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt färsk persilja eller andra örter om du villl. Låt puttra i ca 10 min på medelvärme och rör om då och då.

2
Done

Bechamelsås

Sätt nu på ugnen på 225 grader.
Smält smöret i stor kastrull på medelvärme, tillsätt mjölet och vispa. Ha i 1/3 av mjölken och låt koka upp under omrörning, när såsen tjocknat så tillsätt 1/3 del till. Salta, peppra, riv i lite muskotnöt och låt koka upp under omrörning. Tillsätt den sista delen av mjölken och låt koka upp igen, glöm inte röra runt så att det inte fastnar i botten och ha inte för hög värme.

3
Done

Montera lasagnen

Min form är 20x30 men du kan använda en något mindre också.
Börja med att smeta lite bechamelsås i botten. Varva sedan plattor, fyllning, bechamel, lite riven mozzareööa tills fyllningen är slut. Avsluta med att hälla över det sista av bechamelen (sprar omkring 25% till toppen. vi vill ha mycket överest) och toppa med massor av ost. Grädda i ca 25 min med folie och sedan 15 min utan folie. Låt lasagnen svalna och sätta sig.

4
Done

Servera lasagnen med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mustig texas chili
previous
Mustig texas chili
nutellamousse med oreos
next
Nutellamousse med oreos
mustig texas chili
previous
Mustig texas chili
nutellamousse med oreos
next
Nutellamousse med oreos

Add Your Comment