0 0
3 goda vegetariska tillbehör till julbordet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Sparrisbroccoli
1 paket Sparrisbroccoli
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Sesamfrön
1 tsk Gochugaru koreanska chiliflaks
3 msk Neutral olja
Salt
Silkestofu
400 g Silkestofu
3 st Salladslök
1 tsk Gochugaru
2 msk Japansk soya
1 msk Lime saft
1 msk Ljus sirap eller honung eller socker
Chili
Jordnötter
Rostad spetskål
500 g Spetskål
1 dl Créme Fraiche
1 burk Tångkaviar
50 g Smör

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

3 goda vegetariska tillbehör till julbordet

  • Medium

Ingredienser

  • Sparrisbroccoli

  • Silkestofu

  • Rostad spetskål

Steg

Dela

3 goda veganska tillbehör till julbordet. Sparrisbroccoli med en god sesamtopping (går bra med vanlig broccoli också), silkes tofu med supergod topping. Silkestofu påminner om lite lösare kokt äggvita i konsistensen, och rostad spetskål med brynt smör. Till julbordet kanske man vill ha klassikerna men personligen tycker jag att det är kul med nya och vegetariska rätter. Hoppas du hittar lite inspiration till julbordet.

Steg

1
Färdig

Sparrisbroccoli

Rosta sesamfröna i en torr panna. Stek broccolin i olja tills den mjuknat något. Lägg över på ett fat.
Blanda rostade sesamfrön, gochugaru, vitlök, salt och olja i en liten skål.
Toppa broccolin med sesamblandingen.

2
Färdig

Silkestofu

Vänd ut silkestofun försiktigt och torka den med hushållspapper. Strimla salladslöken.
Blanda sesamfrön, salladsslöken (spara lite till topping), chiliflakes, soya, sirap, lime, vitlök och olja.

Lägg över tofun på ett fat, skiva den och toppa sedan med dressigen. Avsluta med att toppa med salladslök, chili och jordnötter.

3
Färdig

Rostad spetskål

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva spetskålen i skivor. Ringla över olja. Rosta sedan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller till den mjuknat och fått färg.
Toppa kålen med brynt smör, klickar av creme fraiche och tångkaviar. Tänk på att smöret stelnar så ringla över det precis innan servering.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snabb kycklingsallad med blomkål och sötsursås
Föregående
Snabb kycklingsallad med blomkål och sötsursås
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan
Nästa
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan
Snabb kycklingsallad med blomkål och sötsursås
Föregående
Snabb kycklingsallad med blomkål och sötsursås
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan
Nästa
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan

Kommentera