0 0
Linsbollar – snabblagade och goda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Linsbollar
3 dl Röda linser
2 st Vitlöksklyftor
1 st Rödlök
1 msk Ingefära färsk
1 tsk Gurkmeja
0.5 tsk Chilipulver
1 msk Majsstärkelse
Persiljessallad
10 st Körsbärstomater
1 knippe Bladpersilja
1 st Rödlök
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt
Rapsolja att steka i
Tillbehör
Hummus

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Linsbollar – snabblagade och goda

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Linsbollar

  • Persiljessallad

  • Tillbehör

Directions

Share

Enkla och goda linsbollar på röda linser. Receptet är enkelt med få ingredienser och går snabbt att laga. Linsbollarna är även helt veganska. Till dem gjorde jag en sallad på persilje, rödlök och tomat och hade hummus till. Du kan servera linsbollarna med bulgur eller äta i en wrap!

Här har jag ett recept på hummus.

Steps

1
Done

Förberedelser

Blöttlägg linserna i ca 2-3h i kallt vatten.

2
Done

Tillagning

Skölj och sila av linserna. Mixa den i matberedare eller med stavmixer. Mixa till 85-90% men så att du fortfarande har några hela linser kvar, det ger lite extra crunch.
Tillätt resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Smeten kommer vara hyfsat lös men ändå hålla ihop.

3
Done

Klicka ut linssmeten eller forma lätt med fingrarna och stek i rikligt med olja på medel till låg värme tills de är gyllene.

4
Done

Sallad

Finhacka rödlök, persilja och tomater. Blanda ihop i en skål och smaka av med olivolja, vinäger och salt.

5
Done

Servera

Servera linsbollarna med hummus och sallad! Eller gör en wrap av dem!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Dan dan nudlar
previous
Dan dan nudlar
Krispig tofu med parmesan
next
Krispig tofu med parmesan
Dan dan nudlar
previous
Dan dan nudlar
Krispig tofu med parmesan
next
Krispig tofu med parmesan

Add Your Comment