0 0
Linsbollar – snabblagade och goda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Linsbollar
3 dl Röda linser
2 st Vitlöksklyftor
1 st Rödlök
1 msk Ingefära färsk
1 tsk Gurkmeja
0.5 tsk Chilipulver
1 msk Majsstärkelse
Persiljessallad
10 st Körsbärstomater
1 knippe Bladpersilja
1 st Rödlök
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt
Rapsolja att steka i
Tillbehör
Hummus

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Linsbollar – snabblagade och goda

  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Linsbollar

  • Persiljessallad

  • Tillbehör

Steg

Dela

Enkla och goda linsbollar på röda linser. Receptet är enkelt med få ingredienser och går snabbt att laga. Linsbollarna är även helt veganska. Till dem gjorde jag en sallad på persilje, rödlök och tomat och hade hummus till. Du kan servera linsbollarna med bulgur eller äta i en wrap!

Här har jag ett recept på hummus.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Blöttlägg linserna i ca 2-3h i kallt vatten.

2
Färdig

Tillagning

Skölj och sila av linserna. Mixa den i matberedare eller med stavmixer. Mixa till 85-90% men så att du fortfarande har några hela linser kvar, det ger lite extra crunch.
Tillätt resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Smeten kommer vara hyfsat lös men ändå hålla ihop.

3
Färdig

Klicka ut linssmeten eller forma lätt med fingrarna och stek i rikligt med olja på medel till låg värme tills de är gyllene.

4
Färdig

Sallad

Finhacka rödlök, persilja och tomater. Blanda ihop i en skål och smaka av med olivolja, vinäger och salt.

5
Färdig

Servera

Servera linsbollarna med hummus och sallad! Eller gör en wrap av dem!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Dan dan nudlar
Föregående
Dan dan nudlar
Krispig tofu med parmesan
Nästa
Krispig tofu med parmesan
Dan dan nudlar
Föregående
Dan dan nudlar
Krispig tofu med parmesan
Nästa
Krispig tofu med parmesan

Kommentera