0 0
Krämig hummus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 burk Kikärtor på burk
0.5 tsk Bikarbonat
1 st Citron
2.5 msk Tahini
2 st Vitlöksklyftor
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig hummus

  • 55 min
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Krämig hummus med olivolja och kryddor. Det som gjorde hummusen extra krämig var att jag kokade kikärtorna i bikarbonatvatten i 45 min. Det blir då mosiga och mjuka, och det blir mycket lättare att mixa den slät. Servera hummus till wraps eller som tillbehör till diverse rätter!

Steg

1
Färdig

Börja med att skölja kikärtorna. Koka dem sedan tillsammans med en vitlöksklyfta och bikarbonat i 45 min. Skölj i kallt vatten och sila och låt rinna av.

2
Färdig

Mixa tahini, citronsaft, pressad vitlök och salt i 1-2 min. Mixa tills tahinib går från rinnig till fast. Späd i med ca 0.75-1dl vatten och mixa igen. Tillsätt sedan kikärtona och mixa nu i ca 1 min. Smaka av med mer salt, citron och kanske lite spiskummin. Späd med mer vatten om du vill ha det.

Toppa hummusen med olivolja, citron och valfria kryddor. Låt stå i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Falafelwrap med hemmagjord mjukt bröd
Föregående
Falafelwrap med hemmagjord mjukt bröd
Krispig smashed potatoes
Nästa
Krispig smashed potatoes
Falafelwrap med hemmagjord mjukt bröd
Föregående
Falafelwrap med hemmagjord mjukt bröd
Krispig smashed potatoes
Nästa
Krispig smashed potatoes

Kommentera