0 0
Krämig hummus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 burk Kikärtor på burk
1 msk Citron
2.5 msk Tahini
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Topping
Olivolja
Paprikapulver

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig hummus

  • 55 min
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Krämig hummus med olivolja och kryddor. Det som gjorde hummusen extra krämig var att jag skalade kikärtona. Pilligt men värt det om man vill ha en slät hummus. Servera hummus till wraps eller som sås eller tillbehör till diverse rätter!

Steps

1
Done

Börja med att skölja kikärtorna men spara kikärtspadet. För en extra slät hummus så skala samtliga kikärtor, det tar lite tid och orkar du inte det så går det bra att mixa dem med skalet på!

2
Done

Mixa tahini, citronsaft, pressad vitlök i 1-2 min. Mixa tills tahinin går från rinnig till fast. Späd i med ca 0.75-1 dl kikärtspad och mixa igen. Tillsätt sedan kikärtorna och mixa nu i ca 1 min tills kikärtorna är helt släta. Smaka av med mer salt, citron och kanske lite spiskummin. Späd med mer vatten om du vill ha den mer rinig.

Toppa hummusen med olivolja, citron och valfria kryddor. Låt stå i kylen.

Toppa hummusen med olivolja, citron och valfria kryddor. Låt stå i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Falafelwrap med hemmagjord mjukt bröd
previous
Falafelwrap med hemmagjord mjukt bröd
Krispig smashed potatoes
next
Krispig smashed potatoes
Falafelwrap med hemmagjord mjukt bröd
previous
Falafelwrap med hemmagjord mjukt bröd
Krispig smashed potatoes
next
Krispig smashed potatoes

Add Your Comment