• Hem
  • Helgmiddag
  • Öppen lasagne med aubergine, tomatsås och parmesanricotta
0 0
Öppen lasagne med aubergine, tomatsås och parmesanricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Aubergine
3 st Aubergine
2 st Paprikapulver
2 tsk Vitlökspulver
1 st Äggvita från 1 ägg
Salt
Neutral olja att steka i
Tomatsås
1 burk Finkrossade tomater
1 dl Tomatpure
2 tsk nduja paste valfritt
2 msk Olivolja
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Oregano
1 tsk Basilika
1 tsk Chiliflakes
Peppar
Salt
Parmesanricotta
2 dl Parmesan
250 g Ricotta
Övrigt
2 paket Färska lasagneplattor
Basilika att toppa med
Olivolja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Öppen lasagne med aubergine, tomatsås och parmesanricotta

  • 50
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Aubergine

  • Tomatsås

  • Parmesanricotta

  • Övrigt

Steg

Dela

Öppen lasagne med aubergine, tomatsås och parmesanricotta. Supergod rätt som passar både till helgen när man vill lyxa till det och till vardags eftersom det går fort att laga.

Steg

1
Färdig

Auberginen

Dela auberginen i 1 cm tjocka skivor. Salta båda sidorna och låt dem svettas ut vätska i ca 20 min. Torka av saltet och väskan med hushållspapper. Krydda med paprikapulver, chilipulver och salt på båda sidorna. Pensla sedan båda sidorna med ett tunt lager äggvita. Det gör vi för att auberginen ska suga åt sig mindre olja.
Stek ett par skivor åt gången i olja tills de är gyllene på båda sidorna

2
Färdig

Tomatsåsen

Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och nduja (inget måste, men det är en italiensk salamipasta som finns att hitta på valsorterade butik t ex Ica maxi som ger en väldigt god touch). Stek ihop och tillsätt kryddorna och finkrossade tomater. Salta och peppra och låt puttra i 10-15 min.

3
Färdig

Färdigställ

Blanda finriven parmesan med ricotta i en skål. Koka lasagneplattorna ett gäng åt gången tills de är al dente. Låt ligga separerade på en tallrik.

4
Färdig

Servera

Lägg 3-4 plattor på en tallrik. Toppa med klickar av tomatsås, ricotta och aubergine. Ringla över en god olivolaj och toppa med basilika. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chow fun - rice flake nudlar med kyckling
Föregående
Chow fun – rice flake nudlar med kyckling
Ungerska köttbullar med pasta
Nästa
Ungerska köttbullar med pasta
Chow fun - rice flake nudlar med kyckling
Föregående
Chow fun – rice flake nudlar med kyckling
Ungerska köttbullar med pasta
Nästa
Ungerska köttbullar med pasta

Kommentera