0 0
Mjukt bananbröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 st Bananer
4 dl Vetemjöl
1 msk Honung
2 tsk Bakpulver
0.5 tsk Kanel
0.5 dl Rapsolja
2 msk Pumpafrön

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Mjukt bananbröd

  • 45 min
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Jag har gjort bananbröd tidigare  som är lite fuktigare och mer kompakt – det är fortfarande väldigt gott också men den här gången ville jag få till ett lite luftigare bananbröd som är med likt vanligt bröd och det fick jag! Det jag gjorde var att skippa yoghurten som jag annars brukar ha.

Det här receptet ger en lite mindre limpa. Så antingen kan man dubbla receptet men då ökar gräddningstiden eller göra 2 stycken 😀

Jag hade vetemjöl i men man kan nog göra något annat mjöl (dock inget jag testat, så vet inte med säkerhet vilket som funkar bäst).

Steps

1
Done

Börja med att sätta ugnen på 200 g. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver och kanel i en bunke) och mosa bananerna, honunh och rapsolja i en annan bunke.

2
Done

Blanda ihop ingredienserna till en jämns smet. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll över smeten. Toppa med lite pumpafrön och grädda i ca 30 min.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Risgrynsgröt
previous
Den godaste risgrynsgröten
Pepparkakssmoothie
next
Pepparkaksmoothie
Risgrynsgröt
previous
Den godaste risgrynsgröten
Pepparkakssmoothie
next
Pepparkaksmoothie

Add Your Comment