0 0
Dan dan nudlar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Såsen
2 msk Jordnötssmör
2 st Vitlöksklyftor
4 msk Japansk soya
0.5 dl Chiliolja
1 msk Farinsocker
2 tsk Sichuanpeppar
Färsen
500 g Vegofärs
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Hoisinsås
1 msk Kinesisk soya
1 msk Sriracha
Övrigt
400 g Vetenudlar
2 st Pak choi går bra med t.ex spenat också
2 dl Jordnötter
2 msk Sesamfrön
1 msk Chiliflakes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dan dan nudlar

  • 30 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Såsen

  • Färsen

  • Övrigt

Steg

Dela

Dan dan nudlar är en populär rätt från de kinesiska sichuanska köket. Rätten består av sås, färs och nudlar och är otroligt smakrik. Jag gjorde rätten med vegetarisk färs men det går bra att använda vilken färs man vill. I originalreceptet använder man kinesisk tahini, men det går lika bra med något nötsmör. Kinesisk tahini skiljer sig från vanlig tahini – den innehåller rostade sesamfrön och är mörkare.

Steg

1
Färdig

Såsen

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.

2
Färdig

Färsen

Stek färsen tills den får fin yta. Tillätt vitlök, soya, hoisinsås och srirachasås.

3
Färdig

Tillbehör

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Lägg undan 1-2 dl nudelvatten och blanchera pak choien i resten.

4
Färdig

Servera

Börja med att hälla upp 2-3 msk sås i botten av skål, lägg på nudlarna och lite nudelvatten (1-2 msk) och toppa med färs, pak choi, jordnötter, chiliflakes och sesamfrön.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pulled beef
Föregående
Pulled beef
Linsbollar - snabblagade och goda
Nästa
Linsbollar – snabblagade och goda
Pulled beef
Föregående
Pulled beef
Linsbollar - snabblagade och goda
Nästa
Linsbollar – snabblagade och goda

Kommentera