Ingredienser
-
Såsen
- 2 msk Jordnötssmör
- 2 st Vitlöksklyftor
- 4 msk Japansk soya
- 0.5 dl Chiliolja
- 1 msk Farinsocker
- 2 tsk Sichuanpeppar
-
Färsen
- 500 g Vegofärs
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Hoisinsås
- 1 msk Kinesisk soya
- 1 msk Sriracha
-
Övrigt
- 400 g Vetenudlar
- 2 st Pak choigår bra med t.ex spenat också
- 2 dl Jordnötter
- 2 msk Sesamfrön
- 1 msk Chiliflakes
Steg
Dan dan nudlar är en populär rätt från de kinesiska sichuanska köket. Rätten består av sås, färs och nudlar och är otroligt smakrik. Jag gjorde rätten med vegetarisk färs men det går bra att använda vilken färs man vill. I originalreceptet använder man kinesisk tahini, men det går lika bra med något nötsmör. Kinesisk tahini skiljer sig från vanlig tahini – den innehåller rostade sesamfrön och är mörkare.
Steg
1 Färdig | SåsenBlanda alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan. |
2 Färdig | FärsenStek färsen tills den får fin yta. Tillätt vitlök, soya, hoisinsås och srirachasås. |
3 Färdig | TillbehörKoka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Lägg undan 1-2 dl nudelvatten och blanchera pak choien i resten. |
4 Färdig | ServeraBörja med att hälla upp 2-3 msk sås i botten av skål, lägg på nudlarna och lite nudelvatten (1-2 msk) och toppa med färs, pak choi, jordnötter, chiliflakes och sesamfrön. |