Ingredienser
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 1 dl Naturell yoghurt
- 1.25 dl Neutral oljat.ex rapsolja, solrosoljas
- 2 dl Vetemjöl
- 3 msk Kakao
- 1.5 tsk Bakpulver
- 1.5 tsk Vaniljsocker
-
Glasyr
- 0.25 dl Kaffe
- 50 g Smör
- 2.5 msk Kakao
- 3 dl Florsocker
-
Topping
- Riven kokos
Steg
Saftiga kärleksmums med extra mycket glasyr. För att få kakan extra saftig har jag i olja istället för smör samt yoghurt. Gör på samma sätt när jag t.ex gör min citronkaka. Sedan gör jag även små hål i kaka med en chop-stick för att glasyren ska åka in i kakan.nil
Steg
1 Färdig | Sätt ugnen på 175 grader och klä en form 20x20 med bakplåtspapper. |
2 Färdig | Vänd ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, men testa med provsticka. Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren. |
3 Färdig | GlasyrenSmält smöret och låt svalna. Tillsätt kakao och florsocker och vänd ihop till en glasyr. Vänd i kaffet. |
4 Färdig | Bre på glasyrenGör små hål med ett sugrör eller en chopstick och bre på glasyren över kakan. Strö över riven kokos. Servera! |
2 Comments Dölj kommentarer
Hej! Det saknas mängden av kakao i glasyren, hur mycket ska man ha?
Justerat nu! 🙏