Ingredients
-
3 st Ägg
-
3 dl Strösocker
-
2 dl Vetemjöl
-
100 g Smör
-
1 dl Kakao
-
1.5 tsk Bakpulver
-
1.5 tsk Vaniljsocker
-
Glasyr
-
0.25 dl Kaffe
-
75 g Smör
-
2.5 msk Kakao
-
3 dl Florsocker
-
Topping
-
Riven kokos
Directions
Saftiga kärleksmums med extra mycket glasyr. En klassisk kaka som alltid går hem. Jag gör jag små hål i kaka med en chop-stick för att glasyren ska åka in i kakan. Det gör den extra god och saftig.
Steps
1
Done
|
Smält smöret. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form 20x20 med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Vänd ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, men testa med provsticka. Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren. |
3
Done
|
GlasyrenSmält smöret och låt svalna. Tillsätt kakao och florsocker och vänd ihop till en glasyr. Vänd i kaffet. |
4
Done
|
Bre på glasyrenGör små hål med ett sugrör eller en chopstick och bre på glasyren över kakan. Strö över riven kokos. Servera! |
4 Comments Hide Comments
Hej! Det saknas mängden av kakao i glasyren, hur mycket ska man ha?
Justerat nu! 🙏
Om man ska göra kakan dagen innan, rekommenderar du att göra enligt receptet eller alternativt ha på glasyren dagen efter strax innan den ska ätas? 🙂
Hej! Jag hade haft glasyren samma dag så hinner kakan suga åt sig och bli extra saftig.