0 0
Saftiga kärleksmums – extra mycket glasyr

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 st Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Naturell yoghurt
1.25 dl Neutral olja t.ex rapsolja, solrosoljas
2 dl Vetemjöl
3 msk Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Glasyr
0.25 dl Kaffe
50 g Smör
2.5 msk Kakao
3 dl Florsocker
Topping
Riven kokos

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftiga kärleksmums – extra mycket glasyr

  • 45
  • Portioner 9
  • Medium

Ingredienser

  • Glasyr

  • Topping

Steg

Dela

Saftiga kärleksmums med extra mycket glasyr. För att få kakan extra saftig har jag i olja istället för smör samt yoghurt. Gör på samma sätt när jag t.ex gör min citronkaka. Sedan gör jag även små hål i kaka med en chop-stick för att glasyren ska åka in i kakan.nil

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form 20x20 med bakplåtspapper.
Vispa socker och ägg till en fluffig, pösig och ljus smet i ca 5 minuter. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd i olja och yoghurt i äggsmeten. Sikta sedan ner de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet.

2
Färdig

Vänd ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, men testa med provsticka. Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren.

3
Färdig

Glasyren

Smält smöret och tillsätt kakao och florsocker. Vänd i kaffen.

4
Färdig

Bre på glasyren

Gör små hål med ett sugrör eller en chopstick och bre på glasyren över kakan. Strö över riven kokos. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon
Nästa
Wok på plåt – Grönsakswok i ugnen
Föregående
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon
Nästa
Wok på plåt – Grönsakswok i ugnen

2 Comments Dölj kommentarer

Kommentera