0 0
Kyckling i krämig citronsås med pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
600 g Kycklinglårfilé
0.5 st Citronsaft
Lökpulver
Chilipulver
Peppar
Salt
Såsen
2.5 dl Finriven parmesan
6 dl Grädde
30 g Smör
2 st Schalottenlök
2 st Vitlöksklyftor
1 st Citron
0.5 dl Persilja
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kyckling i krämig citronsås med pasta

  • 35 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kyckling

  • Såsen

Steg

Dela

Kyckling i krämig citronsås med pasta! Otroligt smidigt och gott. Den här citronsåsen är en perfekt bas som passar till massor av olika protein och grönsaker. Kycklinglår blir otroligt gott och saftigt till.

Steg

1
Färdig

Kycklingen

Krydda kyckligen på båda sidorna, pressa över citron och stek sedan gyllene. Den behöver inte bli helt genomstekt då den kommer gå klart i såsen sen.

2
Färdig

Såsen

Börja med att sätta pastavatten på kokning. Finhacka vitlök och schalottenlök.
Smält smöret i pannan och bryn lätt - tillsätt löken och olivolja och stek 2 min på medel till låg värme så att inte löken tar färg. Tillsätt vitlöken och fräs lite till. Vänd i grädde och riv ner skalet från hela citronen och pressa i saften från halva eller hela citronen. Du kan smaka upp sen om du vill ha mer syra, så börja hellre med halva. Salta och peppra. Låt sjuda på låg värme medan pastan kokar.

3
Färdig

Såsen

Vänd i parmesan och persilja. Smaka av. Lägg i kycklingen och låt den puttra i 5-10 min.
Servera sedan såsen med pasta och kyckling.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krispig vegetarisk sallad
Föregående
Krispig vegetarisk sallad
Munkar utan fritering - fyllda med nutella och vaniljkräm
Nästa
Munkar utan fritering – fyllda med nutella och vaniljkräm
Krispig vegetarisk sallad
Föregående
Krispig vegetarisk sallad
Munkar utan fritering - fyllda med nutella och vaniljkräm
Nästa
Munkar utan fritering – fyllda med nutella och vaniljkräm

Kommentera