0 0
Fluffiga ricottapannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2.5 dl Vetemjöl
150 g Ricotta
2 st Ägg
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Strösocker
1.5 dl Mjölk
Till servering
Lönnsirap
Citron

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fluffiga ricottapannkakor

  • 25 min
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Till servering

Steg

Dela

Supergoda och fluffiga ricottapannkakor. Ricotta i pannkakor gör dem så fluffiga och mjuka. Tillsammans med citron och lönnsirap smakade det som en mjuk och saftig kaka. Jag kan varmt rekommendera detta till helgfrukosten eller brunchen!

Steg

1
Färdig

Smeten

Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål (mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver).
Vispa ihop äggulor, ricotta och mjölk i en annan skål och vispa äggvitorna till ett fast vitt skum i en tredje. Vänd sedan ner de torra ingredienserna i ricottavispet. Vänd ihop med en slickepott, vänd sedan även i äggvitan.

2
Färdig

Stekning

Stek pannkakorna i olja på medelvärme i ca 2-3 minuter per sida.

3
Färdig

Servering

Servera med lönnsirap och citron! Eller annat tillbehör

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Brasiliansk lemonad - uppfriskande och god
Föregående
Brasiliansk lemonad – uppfriskande och god
Crispy chicken sallad med sweetchilidressing
Nästa
Crispy chicken sallad med sweetchilidressing
Brasiliansk lemonad - uppfriskande och god
Föregående
Brasiliansk lemonad – uppfriskande och god
Crispy chicken sallad med sweetchilidressing
Nästa
Crispy chicken sallad med sweetchilidressing

Kommentera