0 0
Fluffiga ricottapannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2.5 dl Vetemjöl
150 g Ricotta
2 st Ägg
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Strösocker
1.5 dl Mjölk
Till servering
Lönnsirap
Citron

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Fluffiga ricottapannkakor

  • 25 min
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Till servering

Directions

Share

Supergoda och fluffiga ricottapannkakor. Ricotta i pannkakor gör dem så fluffiga och mjuka. Tillsammans med citron och lönnsirap smakade det som en mjuk och saftig kaka. Jag kan varmt rekommendera detta till helgfrukosten eller brunchen!

Steps

1
Done

Smeten

Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål (mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver).
Vispa ihop äggulor, ricotta och mjölk i en annan skål och vispa äggvitorna till ett fast vitt skum i en tredje. Vänd sedan ner de torra ingredienserna i ricottavispet. Vänd ihop med en slickepott, vänd sedan även i äggvitan.

2
Done

Stekning

Stek pannkakorna i olja på medelvärme i ca 2-3 minuter per sida.

3
Done

Servering

Servera med lönnsirap och citron! Eller annat tillbehör

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Brasiliansk lemonad - uppfriskande och god
previous
Brasiliansk lemonad – uppfriskande och god
Crispy chicken sallad med sweetchilidressing
next
Crispy chicken sallad med sweetchilidressing
Brasiliansk lemonad - uppfriskande och god
previous
Brasiliansk lemonad – uppfriskande och god
Crispy chicken sallad med sweetchilidressing
next
Crispy chicken sallad med sweetchilidressing

Add Your Comment