0 0
Krämig tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
5 st Äggulor
5 st Äggvita
500 g Mascarpone
2.75 dl Strösocker
0.5 tsk Vaniljpulver
4 dl Kallt starkt kaffe
2 paket Savioardikex
Kakao att pudra över

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig tiramisu

  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Krämig tiramisu!  En klassisk italiensk dessert med smak av kaffe. Tiramisú görs på krämig mascarpone och torra sockrade savioardikex. Kexen får suga åt sig startkt kaffe och resultatet blir en väldigt krämig och god dessert! Man behöver inte vara en kaffedrickare för att tycka om tiramisu (det är jag ett bevis på). Tillsammans med de andra smakerna blir det väldigt krämigt, sött och gott. Gillar du absolut inte kaffesmak så kan du doppa kexen i kakao som du blandar ut med vatten istället .

Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Börja med att koka 4 dl startk kaffe förslagsvis espresso och låt svalna. Ställ också ut mascarponen och låt den komma upp i rumstemeratur.

2
Färdig

Krämen

Vispa upp äggulorna med 1.25 dl socker och vaniljpulver. Vispa upp med elvisp till en fluffig och krämig smet. Vänd sedan ner mascarponen och vänd ihop till en jämn smet med en slickepott (vispa inte). Ställ i kylen så länge.
Vispa upp äggvitorna tills de bildar toppar. Tillsätt då lite socker åt gången samtidigt som du vispar (totalt 1.5 dl). Vispa sedan till du har en blank och fin maräng.

3
Färdig

Krämen

Vänd i den vispade marängen i äggulekrämen till en jämn smet.

4
Färdig

Montera tiramisun

Ta fram en kvadratisk eller rektangular glasform. Förslagsvis 20x30 cm stor med lite djup så att du får höjd på tiramisun.
Doppa sedan kexen i 2-3 sek i kaffet och placera ut dem i formen så att de täcker hela botten. Bre på hälften av smeten och placera ut ett till lager med kex. Avsluta med ett andra och sista lager med kräm.

5
Färdig

Låt tiramisun sätta sig

Låt tiramusin nu sätta sig i kylen i ett par timmar. Innan servering - puddra hela kakan med kakao. Pudrar du innan så kommer krämen att suga åt sig kakaon och kakan blir inte lika fin. Det går också bra att pudra bitarna portionsvis.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
blomkålstacos
Föregående
Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango
enkel vegansk ramen
Nästa
Vegansk ramen – med jordnötssmör, svamp, tofu och chiliolja
blomkålstacos
Föregående
Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango
enkel vegansk ramen
Nästa
Vegansk ramen – med jordnötssmör, svamp, tofu och chiliolja

Kommentera