0 0
Krämig tiramisu – Supergott recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Krämen
5 st Äggulor
1.5 dl Florsocker
500 g Mascarpone
1.5 dl Strösocker
5 st Äggvita
1 tsk Vaniljsocker
Kexen
4 dl Kallt starkt kaffe
2 paket Savioardikex 2 hela paket går nog inte åt, men 1.5
Topping
Kakao att pudra över
2.5 dl Grädde valfritt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig tiramisu – Supergott recept

  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

  • Krämen

  • Kexen

  • Topping

Steg

Dela

Krämig tiramisu!  En klassisk italiensk dessert med smak av kaffe. Tiramisú görs på krämig mascarpone och torra sockrade savioardikex. Kexen får suga åt sig startkt kaffe och resultatet blir en väldigt krämig och god dessert! Man behöver inte vara en kaffedrickare för att tycka om tiramisu (det är jag ett bevis på). Tillsammans med de andra smakerna blir det väldigt krämigt, sött och gott. Gillar du absolut inte kaffesmak så kan du doppa kexen i kakao som du blandar ut med vatten istället .

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Börja med att koka 3-4 dl starkt kaffe, förslagsvis espresso och låt svalna. Ställ också ut mascarponen och låt den komma upp i rumstemeratur.

2
Färdig

Krämen

Separera äggulor och äggvitor. Vispa upp äggulorna med florsocker och vaniljsocker. Vispa upp med elvisp till en fluffig och krämig smet. Vill du kan du addera någon tsk likör i krämen (t.ex Konjak eller marsalavin). Jag föredrar Tiramisu utan. Vänd sedan ner mascarponen och vänd ihop till en jämn smet med en slickepott (vispa inte). Ställ i kylen så länge.

3
Färdig

Vispa upp äggvitorna tills ett fast vitt skum tills det bildas toppar. Tillsätt då lite socker åt gången samtidigt som du vispar. Vispa sedan i ca 5 minuter tills du har en blank och fin maräng. Du ska inte känna några sockerkristaller.

4
Färdig

Vänd i den vispade marängen i äggulekrämen till en jämn smet.

5
Färdig

Montera tiramisun

Ta fram en kvadratisk eller rektangular glasform. Förslagsvis 20x20 eller 20x30 cm stor med lite djup så att du får höjd på tiramisun.
Doppa sedan kexen i 2 sek i kaffet och placera ut dem i formen så att de täcker hela botten. Bre på hälften av smeten och placera ut ett till lager med kaffedoppade kex kex. Avsluta med ett andra och sista lager med kräm. Om du vill kan du även toppa med vispad grädde.

6
Färdig

Låt tiramisun sätta sig

Låt tiramusin nu sätta sig i kylen i ett par timmar. Innan servering - puddra hela kakan med kakao. Pudrar du innan så kommer krämen att suga åt sig kakaon och kakan blir inte lika fin. Det går också bra att pudra bitarna portionsvis.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
blomkålstacos
Föregående
Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango
enkel vegansk ramen
Nästa
Vegansk ramen – med jordnötssmör, svamp, tofu och chiliolja
blomkålstacos
Föregående
Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango
enkel vegansk ramen
Nästa
Vegansk ramen – med jordnötssmör, svamp, tofu och chiliolja

Kommentera