0 0
Färskpotatis med syrlig vinägrett och smör

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Färsk potatis
Vinägrett
1.5 dl Dill Grovhackad
1 dl Persilja Grovhackad
0.5 dl Citronsaft
0.5 dl Neutral olja
Salt
Peppar
Tillbehör
Flingsalt
Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Färskpotatis med syrlig vinägrett och smör

Features:
  • Glutenfritt
  • 30
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Vinägrett

  • Tillbehör

Directions

Share

Färskpotatis smaksatt med en syrlig vinägrett och några klickar smör. Perfekt till en sommarbuffé eller på midsommar. God och syrlig vinägrett med dill, persilja och citronsaft. En god bufférätt som också funkar som en tapasrätt.

Receptet kan serveras som tillbehör vilket räcker till 4 portioner, men som del i en buffé räcker det till ca 6 portioner.

Steps

1
Done

Potatisen

Skrubba potatisen och koka i saltat vatten tills den är klar. Sila av och gör vinägretten under tiden potatisen svalnar.

2
Done

Vinägretten

Hacka dill och persilja grovt och lägg i en bunke. Häll över citronsaft och olja, mixa ihop för hand med en sked. Smaka upp ordentligt med salt och peppar. Den ska vara syrlig!

3
Done

Servering

Skär potatisen i två eller fyra delar beroende på hur stora bitar du vill ha. Vänd ihop med vinägretten så att all potatis blir smaksatt. Smaka upp med flingsalt, servera på ett fat och klicka över smör.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
majskolvar med chilismör
previous
Kokt majskolv med chilismör och parmesan
next
Potatistartlett med karamelliserad lök
majskolvar med chilismör
previous
Kokt majskolv med chilismör och parmesan
next
Potatistartlett med karamelliserad lök

Add Your Comment