1 0
Potatistartlett med karamelliserad lök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g Smördeg (fryst)
250 g Fast potatis
2 dl Créme Fraiche
Neutral olja
Salt
Peppar
Karamelliserad lök
1 st Gullök (stor)
2 msk Smör
2 tsk Strösocker
0.5 tsk Ättika
0.5 dl Vatten
Övrigt
Gräslök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Potatistartlett med karamelliserad lök

  • 40
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Karamelliserad lök

  • Övrigt

Directions

Share

Potatistartlett med karamelliserad lök och creme fraiche. Spröd tartlett på smördeg som passar utmärkt till midsommar eller som ett tillbehör eller förrätt. Den är enkel att göra och kräver inte mycket arbetstid i köket. Den karamelliserade löken gifter sig utmärkt med den salta och spröda smördegen.

 

Receptet är för ca 8 st tartletter men det går enkelt att utöka receptet.

Steps

1
Done

Värm ugnen till 225 grader. Tina smördegen och dela varje skiva på två delar. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och nagga kanterna (ca 1 cm in med en gaffel).

2
Done

Mandolina eller skiva potatisen tunt - ca 2-3 mm.
Bre på ett lager creme fraciche på varje smördegsbit. Lägg på 6-7 skivor potatis på varje smördegsbit. Pensla potatisen och smördegskanterna med olja. Salta och peppra.
Grädda tartletterna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter eller tills smördegen och potatisen blivit gyllene.

3
Done

Karamelliserad lök

Skiva löken tunt, gärna med mandolin. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in.

4
Done

Servera

Toppa potatistartletterna med en klick creme fracihe, karamelliserad lök och finhackad gräslök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
färskpotatis med örtvinägrett
previous
Färskpotatis med syrlig vinägrett och smör
next
Deviled eggs – krämiga ägghalvor
färskpotatis med örtvinägrett
previous
Färskpotatis med syrlig vinägrett och smör
next
Deviled eggs – krämiga ägghalvor

Add Your Comment