Ingredients
-
400 g Smördeg (fryst)
-
250 g Fast potatis
-
2 dl Créme Fraiche
-
Neutral olja
-
Salt
-
Peppar
-
Karamelliserad lök
-
1 st Gullök (stor)
-
2 msk Smör
-
2 tsk Strösocker
-
0.5 tsk Ättika
-
0.5 dl Vatten
-
Övrigt
-
Gräslök
Directions
Potatistartlett med karamelliserad lök och creme fraiche. Spröd tartlett på smördeg som passar utmärkt till midsommar eller som ett tillbehör eller förrätt. Den är enkel att göra och kräver inte mycket arbetstid i köket. Den karamelliserade löken gifter sig utmärkt med den salta och spröda smördegen.
Receptet är för ca 8 st tartletter men det går enkelt att utöka receptet.
Steps
1
Done
|
Värm ugnen till 225 grader. Tina smördegen och dela varje skiva på två delar. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och nagga kanterna (ca 1 cm in med en gaffel). |
2
Done
|
Mandolina eller skiva potatisen tunt - ca 2-3 mm. |
3
Done
|
Karamelliserad lökSkiva löken tunt, gärna med mandolin. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in. |
4
Done
|
ServeraToppa potatistartletterna med en klick creme fracihe, karamelliserad lök och finhackad gräslök. |