Ingredients
-
Frityrsmet
-
2 dl Vetemjöl
-
0.75 dl Majsstärkelse
-
0.5 tsk Bakpulver
-
0.75 dl Vatten
-
20 g Smält smör
-
2 dl Mjölk
-
1 msk Strösocker
-
Kolsås
-
2 dl Vispgrädde
-
1.5 dl Ljus sirap
-
1 dl Strösocker
-
1 nypa Salt
-
Övrigt
-
Frityrolja
-
3 st Bananer
-
1 dl Pistagenötter
-
Vaniljglass
Directions
Friterad banan med vaniljglass, hemmagjord kolasås och hackade pistagenötter. En magiskt god dessert som passar till alla tillfällen. Banerna blir riktigt frasiga och tillsammans med vaniljglassen och kolasåsen blir det en drömmig kombination.
Steps
1
Done
|
FörberedelserKolasåsen kan du göra en stund innan det är dags så hinner den stelna till sig. |
2
Done
|
Frityrsmet |
3
Done
|
FriteraVarm på frityroljan på medelvärme i en djup panna. Dela bananerna i 3-4 delar och doppa dem i frityrsmeten. Fritera sedan 3-4 bitar åt gången i 3-4 minuter tills de är gyllene. Bananerna behöver inte vara helt doppade i oljan utan det räcker med att halva är i olja. Låt de sedan rinna av på galler eller på hushållspapper. |
4
Done
|
ServeraServera bananen med vaniljglass, kolasås och hackade pistagenötter. |