• Home
  • Bollar
  • Frasig friterad banan med vaniljglass och hemmagjord kolasås
0 0
Frasig friterad banan med vaniljglass och hemmagjord kolasås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Frityrsmet
2 dl Vetemjöl
0.75 dl Majsstärkelse
0.5 tsk Bakpulver
0.75 dl Vatten
20 g Smält smör
2 dl Mjölk
1 msk Strösocker
Kolsås
2 dl Vispgrädde
1.5 dl Ljus sirap
1 dl Strösocker
1 nypa Salt
Övrigt
Frityrolja
3 st Bananer
1 dl Pistagenötter
Vaniljglass

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Frasig friterad banan med vaniljglass och hemmagjord kolasås

  • 25
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Frityrsmet

  • Kolsås

  • Övrigt

Directions

Share

Friterad banan med vaniljglass, hemmagjord kolasås och hackade pistagenötter. En magiskt god dessert som passar till alla tillfällen. Banerna blir riktigt frasiga och tillsammans med vaniljglassen och kolasåsen blir det en drömmig kombination.

Steps

1
Done

Förberedelser

Kolasåsen kan du göra en stund innan det är dags så hinner den stelna till sig.
Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull och koka upp tills den blir 106-7 grader varm (ca 10 min). Rör om regelbundet. Låt såsen sedan svalna. Vill du servera den varm och direkt kan du koka den lite längre för att få en tjockare kola.

2
Done

Frityrsmet

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt mjölken och smöret. Vispa ihop till en tjock smet. Tillsätt sedan lite vatten åt gången tills du får en hysfat tjock pannkakssmet (se bild). Men någonstans melln 0.5-1.25 dl vatten.

3
Done

Fritera

Varm på frityroljan på medelvärme i en djup panna. Dela bananerna i 3-4 delar och doppa dem i frityrsmeten. Fritera sedan 3-4 bitar åt gången i 3-4 minuter tills de är gyllene. Bananerna behöver inte vara helt doppade i oljan utan det räcker med att halva är i olja. Låt de sedan rinna av på galler eller på hushållspapper.

4
Done

Servera

Servera bananen med vaniljglass, kolasås och hackade pistagenötter.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
frutti di mare pasta
previous
Frutti di mare – pasta med skaldjur
Kalkonstroganoff - korvstroganoff med kalkonkorv
next
Kalkonstroganoff – korvstroganoff med kalkonkorv
frutti di mare pasta
previous
Frutti di mare – pasta med skaldjur
Kalkonstroganoff - korvstroganoff med kalkonkorv
next
Kalkonstroganoff – korvstroganoff med kalkonkorv

Add Your Comment