0 0
Kalkonstroganoff – korvstroganoff med kalkonkorv

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500 g Kalkonkorv
1 st Schalottenlök
1.5 msk Tomatpure
2.5 msk Ketchup
2.5 msk Paprikapulver
1 msk Timjan
7 dl Vispgrädde
Salt
Peppar
Majsstärkelse om du vill ha en lite tjockare sås
Tillbehör
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kalkonstroganoff – korvstroganoff med kalkonkorv

  • 35
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

Krämig gräddbaserad kalkonstroganoff med ris. Kalkonkorven smakar ungefär som falukorven man är lite tjockare och tuggigare i konsistensen. Väldigt gott, men du kan självklart använda annan falukorv med.

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Börja med att hacka löken och strimla kalkonfalukorven i strimlor. Fräs sedan löken i olja tills den mjuknat en aning. Tillsätt korven och fräs den tills den fått färg. Tillsätt ketchup och tomatpure och stek i 2 minuter till.

2
Färdig

Vänd i grädden och kryddorna (salt, peppar, paprikapulver och timjan). Låt koka upp och puttra på medelvärme/låg under tiden du kokar riset. Om du vill ha en tjockare sås kan du reda såsen med lite majstärkelse (ca 2 tsk i 0.75 dl vatten).

3
Färdig

Servera med ris och en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
friterad banan med kolasås
Föregående
Frasig friterad banan med vaniljglass och hemmagjord kolasås
Köttfärssoppa - god och värmande soppa
Nästa
Köttfärssoppa – god och värmande soppa
friterad banan med kolasås
Föregående
Frasig friterad banan med vaniljglass och hemmagjord kolasås
Köttfärssoppa - god och värmande soppa
Nästa
Köttfärssoppa – god och värmande soppa

Kommentera