Ingredients
-
Soppan
-
2 msk Smör
-
400 g Skogschampinjoner
-
1 st Schalottenlök
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Timjan
-
2 msk Kantarellfond
-
6 dl Vatten
-
5 dl Vispgrädde
-
0.5 tsk Citron/vinäger
-
0.5 tsk Kinesisk soya
-
Salt
-
Peppar
-
Topping
-
2.5 dl Finriven parmesan
-
200 g Trattkantareller
Directions
Höstig och god svampsoppa som toppas med smörstekta trattkantareller och parmesanchips som både ger soppan syra och sälta.
I soppan har jag skogschampionjoner med det funkar fint med annan svamp med.
Andra goda soppor
Linssoppa toppad med rostad blomkål
Steps
1
Done
|
ParmesanchipsSätt ugnen på 200 grader. Finriv parmesanen och lägg i små högar på en plåt med bakplåtspapper. |
2
Done
|
SoppanAnsa och grovhacka svampen. Riv vitlöken och hacka löken. |
3
Done
|
När soppan puttrat klart mixa i en blender eller med stavmixer till en slät soppa (lite bitar kan vara kvar). |
4
Done
|
TrattkantarellerAnsa kantarellerna och stek sedan i en panna tills de svettats ur vätskan. Tillsätt smör och stek tills de fått yta. Salta och peppra. |
5
Done
|
ServeraHäll upp soppan i skålar. Toppa med trattisar och krossade parmesanchips, samt ev en kvist timjan eller persilja. |