0 0
Svampsoppa med parmesanchips och trattkantareller

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Soppan
2 msk Smör
400 g Skogschampinjoner
1 st Schalottenlök
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Timjan
2 msk Kantarellfond
6 dl Vatten
5 dl Vispgrädde
0.5 tsk Citron/vinäger
0.5 tsk Kinesisk soya
Salt
Peppar
Topping
2.5 dl Finriven parmesan
200 g Trattkantareller

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Svampsoppa med parmesanchips och trattkantareller

  • 40
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Soppan

  • Topping

Directions

Share

Höstig och god svampsoppa som toppas med smörstekta trattkantareller och parmesanchips som både ger soppan syra och sälta.

I soppan har jag skogschampionjoner med det funkar fint med annan svamp med.

 

Andra goda soppor

Linssoppa toppad med rostad blomkål

Kycklingsoppa med vermicelli

Rostad paprika och tomatsoppa

Steps

1
Done

Parmesanchips

Sätt ugnen på 200 grader. Finriv parmesanen och lägg i små högar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 5-6 minuter eller tills parmesanen smält och blivit lätt gyllene.

2
Done

Soppan

Ansa och grovhacka svampen. Riv vitlöken och hacka löken.
Stek svampen i en kastrull utan smör tills svampen svettats ur vätskan. Tillsätt smör, salta och peppra och stek till svampen fått lite yta. Tillsätt timjan, vitlök och schalottenlök. Stek lite till och häll sedan på vattnet och kantarellfonden. Låt puttra i 10-15 minuter. Stek under tiden trattkantarellerna.

3
Done

När soppan puttrat klart mixa i en blender eller med stavmixer till en slät soppa (lite bitar kan vara kvar).
Vänd ner i kastrullen igen och häll på grädden. Låt puttra och tillsätt sedan vinäger eller citron, kinesisk soja, mer peppar och salt.
Låt soppan sjuda i 5-10 minuter på låg värmne.

4
Done

Trattkantareller

Ansa kantarellerna och stek sedan i en panna tills de svettats ur vätskan. Tillsätt smör och stek tills de fått yta. Salta och peppra.

5
Done

Servera

Häll upp soppan i skålar. Toppa med trattisar och krossade parmesanchips, samt ev en kvist timjan eller persilja.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sushibowl med tonfiskröra
next
Curry in a hurry – gul curry med grillad kyckling
previous
Sushibowl med tonfiskröra
next
Curry in a hurry – gul curry med grillad kyckling

Add Your Comment