0 0
Linssoppa toppad med rostad blomkål

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Soppan
3 st Potatis
2 st Morötter
1 st Gullök
2 dl Röda linser
2 st Grönsaksbuljong
1.2 liter Vatten
1 st Vitlöksklyftor
2.5 msk Garam masala
1 tsk Lökpulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Gurkmeja
2 tsk Strösocker
0.5 tsk Chilipulver
1 dl Kokosmjölk
Peppar
Lime
Blomkål
800 g Blomkål
Neutral olja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Linssoppa toppad med rostad blomkål

  • 55
  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

  • Soppan

  • Blomkål

Directions

Share

En mustig linssoppa toppad med rostad blomkål. Mättande soppa full med grönsaker, proteinrika linser och smak. Du kan mixa soppan helt slät eller behålla lite bitar om du föredrar det.

 

Steps

1
Done

Prepp + blomkål

Skala och tärna potatis. Skala och skiva morot. Skala och hacka löken. Skölj linserna.
Blanda alla kryddor i en liten skål.
Bryt blomkålen i buketter lägg över i en skål och ringla över olja. Salta och krydda med 2-3 tsk av kryddbladningen. Sprid på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 30-40 minuter på 200 grader. Blomkålen ska få lite färg och bli mjuk.

2
Done

Soppan

Fräs lök och morötter i en djup kastrull. Tillsätt kryddblandningen och riven vitlök. Fräs ihop
Smula ner buljongen och tillsätt potatis, morot, sköljda linser och vatten. Låt koka upp och puttra tills potatisen och moroten är kokt.
Salta och peppra.

3
Done

När potatisen är mjuk - mixa soppan slät eller mixa bara hälften om du vill ha kvar bitar. Tillsätt kokosmjölk.
Lägg tillbaka soppan i kastrullen,. Smaka upp med lime, mer kryddor, salt eller örtsalt, det kommer behövas en del salt så lite på dina smaklökar. Låt sedan soppan småputtra i 10-15 minuter

4
Done

Servera

Servera soppan med den rostade blomkålen. Valfritt om du vill toppa med någon ört och stark ajvar/sambal oalek.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Dadel delicatobollar
next
Pasta med kycklingfärs, soltorkade tomater och spenat
previous
Dadel delicatobollar
next
Pasta med kycklingfärs, soltorkade tomater och spenat

Add Your Comment