• Hem
  • Korean fried chicken – supergott
0 0
Korean fried chicken – supergott

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling - marinad
400 g Kycklinglårfilé
2 st Vitlöksklyftor
2 dl Mjölk
1 msk risvinäger
Salt
Peppar
Panering
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 tsk Paprikapulver
1.5 tsk Bakpulver
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Vitlökspulver
2 krm Peppar
Glaze
2 msk Gochujang
2 msk Honung
3 msk Farinsocker
1 msk Rapsolja eller annan neutral olja
3 msk Japansk soya
1 msk Sesamfrön
2 st Vitlöksklyftor
2 tsk Ingefära
1 tsk Chiliflakes
Tillbehör
Rapsolja att fritera i
Ris
Gurka
Salt
Vittvinsvinäger
Chiliflakes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Korean fried chicken – supergott

  • 2.5h
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Kyckling - marinad

  • Panering

  • Glaze

  • Tillbehör

Steg

Dela

Supergod korean fried chicken med ris och gurksallad. Har gjort ett liknande recept tidigt men den här gången gjorde jag bland annat en glaze på Gochujang. Gochujang är en koreansk chilipasta som finns att köpa på asiatiska livsmedelsbutiker eller på större matbutiker. Jag hittade det på Willys.

Steg

1
Färdig

Marinera kycklingen

Börja med att dela kycklingen i mindre bitar. Salta lätt och blanda sedan med mjölk, vinäger, salt, peppar och vitlök i en bunke. Täck bunke och ställ i kylen i minst 2h. Går bra att låta det stå över dagen eller över natten.

2
Färdig

Panera

Blanda alla ingredienser till paneringen. Vänd sedan alla kycklingbitar i blandningen och lägg över på ett fat. Börja koka riset här och ställa fram ingredienserna till glazen.

3
Färdig

Fritera

Värm på olja i en medelstor panna. Ett par dl olja räcker. Fritera ett par bitar åt gången (så många som får plats i pannan utan bitarna ligger på varandra). Fritera i 2-3 min tills de är gyllene och klara. Du kan kolla en bit och se om den är klar. Lägg över bitarna på hushållspapper. Under tiden du steker kycklingen så kan du påbörja glazen).

4
Färdig

Glazen

Riv ingefära, pressa vitlök och ta fram allting som du ska ha i glazen. Lägg alla ingredienser i en panna och värm på tills glazen tjocknat. Vänd kycklingen i glazen.

5
Färdig

Servera kycklingen direkt med ris och en syrlig gurksallad (strimlad gurka med salt, chiliflaks och vinäger efter smak), toppa med salladslök/persilja och sesamfrön (valfritt).

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snabb variant av turkisk manti - med pasta
Föregående
Snabb variant av turkisk manti – med pasta
Brownie med vit chokladganache
Nästa
Brownie med vit chokladganache
Snabb variant av turkisk manti - med pasta
Föregående
Snabb variant av turkisk manti – med pasta
Brownie med vit chokladganache
Nästa
Brownie med vit chokladganache

Kommentera