Ingredienser
- 400 g Champinjoner
- 1 burk Soltorkade tomater
- 2 msk Grön pesto
- 35 g Bladspenat
- 5 dl Vispgrädde
- 1 tsk Kinesisk soya
- 2 st Vitlöksklyftor
- Chiliflakes
- Salt
- Peppar
- 2 msk Persiljafärsk
- 400 g Pasta
Steg
Enkel och gräddig vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat. Vill du göra den vegansk kan du enkelt ersätta grädden till ett veganskt substitut. Jag använde en färsk pesto som inte var så salt så mitt tips är att tillsätta lite pesto åt gången och smaka av 🙂
PRODUKTTIPS: Hard Face Wokpanna 4,5 L från Fiskars - Se här (Adlink)Steg
1 Färdig | Hacka champinjoner och soltorkade tomater. Fräs champinjonerna i olja med pressad vitlök tills de är mjuka och börjat få lite yta. Tillsätt då soltorkade tomater och stek lite till. (Börja koka pastan nu). |
2 Färdig | Tillsätt grädde, pesto, soya, peppar, chliflakes och lite salt beroende på hur salt din pesto är så smaka av först. Låt puttra i ca 10 min medan pastan kokar. |
3 Färdig | När såsen tjockat och smakar bra. Ha i persilja och sedan när du slagit av värmen även 2 nävar spenat. Blanda runt. Blanda ner den kokta pastan och servera! |
8 Comments Dölj kommentarer
Denna var riktigt bra! Bytte ut vispgrädden mot havre och tillsatte lite grönsaksbuljong. Men ett riktigt bra recept, smakrikt!
kul att höra, tack!
Sååå gott! Även köttätare uppskattar denna
men va roligt att höra! <3
Super gott, tillsatte rikligt med parmesan vid servering, ny favvo hos mina barn😊
Men va roligt!
Tusen tack för receptet.
Riktig gott och enkelt att tillaga.🙏
Så roligt att höra, tack!