• Home
  • Billig middag
  • Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat
5 0
Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g Champinjoner
1 burk Soltorkade tomater
2 msk Grön pesto
65 g Bladspenat
5 dl Vispgrädde
1 tsk Kinesisk soya
2 st Vitlöksklyftor
Chiliflakes
Salt
Peppar
Övrigt
400 g Pasta
2 msk Persilja färsk

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat

  • 40
  • Serves 5
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

Enkel och gräddig vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat. Vill du göra den vegansk kan du enkelt ersätta grädden till ett veganskt substitut. Jag använde en färsk pesto som inte var så salt så mitt tips är att tillsätta lite pesto åt gången och smaka av.

Fina pastatallrikar att servera pastan i (adlink).

Andra goda vegetariska pastarätter

Pasta med rostad tomatsås

Vegetarisk pasta med köttfärssås

Vegetarisk pasta med paprika, purjolök och champinjoner

 

Steps

1
Done

Hacka champinjoner och soltorkade tomater. Fräs champinjonerna i olja med pressad vitlök tills de är mjuka och börjat få lite yta. Tillsätt då soltorkade tomater och stek lite till. (Börja koka pastan nu).

2
Done

Tillsätt grädde, pesto, soya, peppar, chliflakes och lite salt beroende på hur salt din pesto är så smaka av först. Låt puttra i ca 10 min medan pastan kokar.

3
Done

När såsen tjockat och smakar bra. Ha i persilja och sedan spenat. Rör ihop. Vänd i den kokta pastan och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
scones i muffinsplåt
previous
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt
Saftig jordgubbstårta
next
Jordgubbstårta med vaniljkräm och krämig jordgubbsfyllning
scones i muffinsplåt
previous
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt
Saftig jordgubbstårta
next
Jordgubbstårta med vaniljkräm och krämig jordgubbsfyllning

17 Comments Hide Comments

Denna var riktigt bra! Bytte ut vispgrädden mot havre och tillsatte lite grönsaksbuljong. Men ett riktigt bra recept, smakrikt!

Obs! Om den ska va helt vegansk måste peston va vegansk också. Finns att köpa eller lätt att göra egen. Inte bara grädden som behöver bytas ut alltså. Ett bra betyg är när alla våra 3 barn verkligen gillar denna rätt 👍

Add Your Comment