• Hem
  • Billig middag
  • Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat
4 0
Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
250 g Champinjoner
1 burk Soltorkade tomater
2 msk Grön pesto
65 g Bladspenat
5 dl Vispgrädde
1 tsk Kinesisk soya
2 st Vitlöksklyftor
Chiliflakes
Salt
Peppar
Övrigt
400 g Pasta
2 msk Persilja färsk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat

  • 40
  • Portioner 5
  • Medium

Ingredienser

  • Övrigt

Steg

Dela

Enkel och gräddig vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat. Vill du göra den vegansk kan du enkelt ersätta grädden till ett veganskt substitut. Jag använde en färsk pesto som inte var så salt så mitt tips är att tillsätta lite pesto åt gången och smaka av.

Fina pastatallrikar att servera pastan i (adlink).

Andra goda vegetariska pastarätter

Pasta med rostad tomatsås

Vegetarisk pasta med köttfärssås

Vegetarisk pasta med paprika, purjolök och champinjoner

 

Steg

1
Färdig

Hacka champinjoner och soltorkade tomater. Fräs champinjonerna i olja med pressad vitlök tills de är mjuka och börjat få lite yta. Tillsätt då soltorkade tomater och stek lite till. (Börja koka pastan nu).

2
Färdig

Tillsätt grädde, pesto, soya, peppar, chliflakes och lite salt beroende på hur salt din pesto är så smaka av först. Låt puttra i ca 10 min medan pastan kokar.

3
Färdig

När såsen tjockat och smakar bra. Ha i persilja och sedan spenat. Rör ihop. Vänd i den kokta pastan och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
scones i muffinsplåt
Föregående
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt
Saftig jordgubbstårta
Nästa
Jordgubbstårta med vaniljkräm och krämig jordgubbsfyllning
scones i muffinsplåt
Föregående
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt
Saftig jordgubbstårta
Nästa
Jordgubbstårta med vaniljkräm och krämig jordgubbsfyllning

17 Comments Dölj kommentarer

Denna var riktigt bra! Bytte ut vispgrädden mot havre och tillsatte lite grönsaksbuljong. Men ett riktigt bra recept, smakrikt!

Obs! Om den ska va helt vegansk måste peston va vegansk också. Finns att köpa eller lätt att göra egen. Inte bara grädden som behöver bytas ut alltså. Ett bra betyg är när alla våra 3 barn verkligen gillar denna rätt 👍

Kommentera