Ingredienser
-
500g Salsiccia
-
2 dl Vispgrädde
-
400 ml Finkrossade tomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 dl Vitt vin
-
1.5 msk Tomatpure
-
1 st Schalottenlök
-
400 g Pasta
-
1 st Chili
-
Peppar
-
Salt
-
30 g Smör
-
1 msk Persilja
Steg
Salsicciapasta – en klasssisk italiensk pastarätt på salssiccia som är en fläskkorv. Salsiccia betyder just korv på italienska. Korven finns även att köpa som ett färs så slipper man sprätta upp korvarna, för det är bara fyllningen man vill åt. Jag köpte dock korvar för att det var lite billigare 😀
Steg
1
Färdig
|
Stek chili, vitlök, scharlottenlök i olivilja på lå värme i några minuter. Tillsätt tomatpuré och stek i 2 min till. Sprätta korven och stek den tills korven fått färg. |
2
Färdig
|
Tillsätt vitt vin och låt den koka ner i 5 min. Tillsätt finkrossade tomater. Salta, peppra, och låt det puttra i 10-15 min. Koka pastan under tiden! |
3
Färdig
|
Tillsätt grädden och smaka av med mer salt och peppar. När du tycker att såsen fått en bra balans - rör ner pastan och en klick smör. Servera med persilja, lite peppar och kanske lite parmesan på! |
4
Färdig
|
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration!
|
2 Comments Dölj kommentarer
Är det bara de hela tomaterna som ska mixas eller hela alltet med korv och allt? Det är lite otydlig skrivet.
Bara tomaterna! Men det går att använda finkrossade tomater också.