4 0
Krämig salsicciapasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500g Salsiccia
2 dl Vispgrädde
400 g Finkrossade tomater
2 st Vitlöksklyftor
1 dl Vitt vin
1.5 msk Tomatpure
1 st Schalottenlök
400 g Pasta
1 st Chili
Peppar
Salt
30 g Smör
1 msk Persilja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig salsicciapasta

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Salsicciapasta – en klasssisk italiensk pastarätt på salssiccia som är en fläskkorv. Salsiccia betyder just korv på italienska. Korven finns även att köpa som ett färs så slipper man sprätta upp korvarna, för det är bara fyllningen man vill åt. Jag köpte dock korvar för att det var lite billigare 😀

Steg

1
Färdig

Stek chili, vitlök, scharlottenlök i olivilja på låg värme i några minuter. Tillsätt tomatpuré och stek i 2 min till. Sprätta korven och stek den tills korven fått färg.

2
Färdig

Tillsätt vitt vin och låt den koka ner i 5 min. Tillsätt finkrossade tomater. Salta, peppra, och låt det puttra i 10-15 min. Koka pastan under tiden!

3
Färdig

Tillsätt grädden och smaka av med mer salt och peppar. När du tycker att såsen fått en bra balans - rör ner pastan och en klick smör. Servera med persilja, lite peppar och kanske lite parmesan på!

4
Färdig

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration! 

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
Föregående
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Nästa
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
Föregående
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner
Nästa
Krämig pasta med strimlad biff och skogschampinjoner

4 Comments Dölj kommentarer

Kommentera