Ingredients
-
200g Mörk choklad
-
4 st Ägg
-
4 dl Strösocker
-
2 tsk Vaniljsocker
-
2.25 dl Kakao
-
1.25 dl Vetemjöl
-
200 g Smör
-
Cornflakestäcke
-
3.5 dl Cornflakestill glasyren
-
1 dl Vispgräddetill glasyren
-
50 g Smörtill glasyren
-
0.5 dl Strösockertill glasyren
Directions
Brownie med cornflakestäcke – cornflakesen ovanpå ger ett perfekt krisp och gifter sig perfekt med brownien. Den är som godast kylskåpskall men går lika bra att äta när den stått framme och blivit lite kladdig.
En perfekt form till brownie hittar du här (adlink)
Fler goda brownierecept
Brownie cookies med kärleksmumsglasyr
Brownie recept – mjuk och god fudge brownie
Steps
1
Done
|
BrownieSätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en kvadratisk form som är 20x20 cm. Lägg i smöret och sockret i en skål som tål att köras i micron. Smält på medel effekt tills smöret och sockret smält ihop. |
2
Done
|
Knäck ner ett ägg åt gången och vispa in det i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner dem i skålen. Vänd sist ner resten av den grovhackade chokladen. Häll över smeten i formen och grädda i ca 40-50 min (håll koll efter 30-35 då den exakta tiden det varierar från ugn till ugn). Kakan ska satt sig och fått en glansig yta och vara kladdig men inte blöt när du känner med provsticka/tandpetare. Låt svalna! |
3
Done
|
CornflakestäckeSmält smöret till glasyren och bryn lätt. Tillsätt sockret och grädde, låt skjuda tills den får en ljusbrun/karamell färg. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt cornflakesen - vänd om med en slickepott. Låt den svalna en stund och bre sedan över på kakan. |
4 Comments Hide Comments
Min blev lite för kladdig och de är en väldigt stark choklad smak men annars god 😊
hej! testa det här receptet nästa gång – https://matinspo.se/recipe/mjuk-och-kladdig-brownie/ ett uppdaterat och mycket godare brownierecept!
Arbetsgången är jättekonstig. Hur ska en kunna smälta socker m smör och choklad, och sen vispa samma socker med ägg? Och sen ska en knäcka de redan vispade äggen ett och ett i smeten? Nåt är galet i den här beskrivningen. Tur att en har bakat förr…
Oj ja, måste glömt att justera när jag uppdaterade receptet. Fixar det😁