0 0
Vit vegetarisk lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500 g Zucchini
1 st Paprika röd
100 g Spenat
1 st Gullök
1 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Cayennepeppar
Salt
Peppar
Bechamelsås
1.5 liter Ljummen mjölk
4.5 msk Vetemjöl
30 g Smör
Salt
Muskotnöt
Övrigt
200 g Riven ost
3 dl Parmesan
Lasagneplattor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vit vegetarisk lasagne

  • 85 min
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Bechamelsås

  • Övrigt

Steg

Dela

Enkel, krämig och god vit vegetarisk lasagne. I denna lasagne hade jag zucchini, spenat och paprika. Har du andra grönsaker hemma som du behöver använda upp så kan du variera med dem.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Fyllning

Hacka löken. Skiva zuccuni tunt och paprika. Stek på löken i olja tills den mjuknat något. Tillsätt paprika, zucchini och vitlök. Salta, peppra och krydda med cayennepeppar. Stek på till grönsakerna mjuknat. Häll på mer om det behövs. Tillsätt sist spenaten och stekt på tills den släppt vätska.

2
Färdig

Bechamel

Smält smöret i en kastrull. Värm upp mjölken i micron så att den är ljummen. Tillsätt mjölet och rör ihop tills de har klumpats ihop med smöret. Låt det gå en kort stund utan att det bränns och tillsätt sedan lite mjölk åt gången. Ungefär 1/3. Låt det koka upp och tillsätt resten. Fortsätt så under omrörning tills all mjölk är i. Riv ner muskotnöt och salta. Smaka av. Bechamelen kommer ge smak till lasagnen så vi vill inte ha en smaklös bechamel.

3
Färdig

Montera lasagnen

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en form ca 20x30 cm. Häll på lite bechamel i botten (ca 1-2 dl). Varva sedan - plattor, fyllningen, bechamel, och lite riven ost (spara mest till toppen). På sista lagret har du enbart bechamel och riven ost. Täck formen med folie och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Ta av foliet och grädda i ca 10-15 min till eller tills lasagnen fått färg. Låt den svalna och sätta sig något och servera sedan med en god sallad till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarisk gulasch med beluga linser
Föregående
Vegetarisk gulasch med beluga linser
Gul linscurry
Nästa
Gul linscurry
Vegetarisk gulasch med beluga linser
Föregående
Vegetarisk gulasch med beluga linser
Gul linscurry
Nästa
Gul linscurry

Kommentera