• Hem
  • Helgmat
  • Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika
0 0
Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500 g Fläskfilé eller fläskytterfilé
1 st Paprika röd
250 g Champinjoner
5 dl Vatten
1 tärning Köttbuljong
1 tsk Kinesisk soya
1 tsk Oxfond
2 st Vitlöksklyftor
3 dl Vispgrädde
2 msk Majsstärkelse eller mer
0.5 tsk Chilipulver
2 msk Rapsolja att steka i
Salt
Peppar
Övrigt
400 g Pasta valfri pastasort

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika

  • 40 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Övrigt

Steg

Dela

Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika. Snabb och god pasta som även går att göra med kyckling och kycklingbuljong istället för fläskfilé och köttbuljong i det här fallet.

 

 

 

Steg

1
Färdig

Prepp

Tärna paprikan och dela champinjonerna. Jag har använt babychampinjoner men vanliga går också bra.
Skiva fläskfilen. Koka upp köttbuljong i vatten.

2
Färdig

Tillagning

Stek paprikan i olja tills den mjuknat något. Lägg över i en skål/fat. Gör samma sak med champinjonerna.

3
Färdig

Fräs fläskfilén i olja tillsammans med vitlök tills den får lite färg (inte för länge). Salta och peppra. Häll i buljongen och låt koka i upp i 2-3 min. Häll sedan i grädde, oxfond och soja. Red med majsstärkelse till önskad tjocklek på såsen. Vägg sedan i paprika och champinjonerna. Smaka av med salt och peppar.

4
Färdig

Servera

Blanda ihop såsen med pasta och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tacopaj
Föregående
Krämig tacopaj med krispigt skal
Chokladbollar med nutella
Nästa
Chokladbollar med nutella
tacopaj
Föregående
Krämig tacopaj med krispigt skal
Chokladbollar med nutella
Nästa
Chokladbollar med nutella

Kommentera